SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kefen parası hazinenin oldu
13.07.2019

Hatırlarsınız Merkez Bankası Başkanı bir gecede değişti. Neden iktidarın dediklerini yapmamış. Ne yapmamış ülkemizin kötü günleri için bankada bulunan ihtiyat akçesini hazineye verip iktidarın harcamasına sunmadı. Halk dilinde kefen parası olarak yorumlanan bu akçe 40 milyar lira.

CHP’li Akif Hamzaçebi akçelere bankanın genel kurulunun toplamadan iktidarın el koyduğunu iddia ederek, ‘bunun adı zorbalık’ dedi. Bu para bile kurtarmaz sizi bilesiniz. Yama tutmuyor artık ekonomi. Delik o kadar büyüdü ki bankadaki kefen parasına bile göz dikildi. Arkadaş başka yerlerden kaynak neden bulmuyorsunuz, bulamazsınız çünkü sata sata elde avuçta bir şey kalmadı. Devletin imkanlarını sizlerin yanlış politikaları sonucu tek tek eritildi.

Çaya, şekere, elektriğe yüzde 15 zam yap, millete sıra gelince yüzde 5 zam ver. Her ürünün fiyatına müdahale edip enflasyon düşük çıktı diyerek işçiye, memura, emekliye enflasyonun üstünde 1 puan zam verdik diyeceksiniz buna da milletin inanmasını bekleyeceksiniz. Milletin aklı ile dalga geçmeyi bırakın lütfen. Kendinizi acaba hangi yükseklikte görüyorsunuz.

Sonuç itibarı ile iktidar meclisten kanunu geçirdi kefen parasını hazineye aktardı. Gözünüz aydın. Harcayın bakalım. Nerelere bu parayı vereceksiniz. Ülkemin kötü günleri için saklanan parayı aldığınız şu gerçeği de ortaya çıkardı, demek ki ülkemiz zorda ki sizler bu parayı hazineye aldınız.

Bu saatten sonra kimse milleti kandırmasın, ülkede her şey güllük gülistanlık diye. Bal gibi de çöküş aldı başını gidiyor ki sizler zor günler için toplanan parayı aldınız. Kanunla birlikte birikmiş itiyat akçelerinin tamamını hazineye aktardınız.

Durun bitmedi, Varlık Barışının süresini de uzattılar, yurt dışında para altın döviz menkul kıymet ve değerli piyasa araçlarının Türkiye getirilmesine izin verdiler. Getir sin millet, siz kaynak aktarımı yapın hatalarınızın bedelinin üstesinden milletin parası ile gelin.

Sonuç itibari ile iktidarın yaşattığı olumsuzlukların bedelini ülkemizin kaynakları harcanarak, milletin yastık altındaki elindeki kazanımlar ile ödeniyor. Bunca sıkıntının yaşanmasına neden olan iktidar umarım Merkez Bankası’ndan alacağı kefen parasını iyi kullanır. Nerelere kullandığını da şeffaf biçimde millete kalem kalem açıklar. Nasıl olsa adı örtülü ödenek değil. Milletin bilmesinde zarar yok. Halkın kefen parası denilen bu akçeler nere gittiğini bilmek hakkı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap