SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kim kimden yana
9.07.2019

 
Yerel seçim öncesi cumhur ittifakının millet ittifakında yer alan partilere yaptığı yakıştırmaları biliyorsunuz, terör örgütü ile ilişkilendirmeye kadar işi götürmüşlerdi. Mangalda kül bırakmayan ittifak ortakları bakın TBMM’de verilen hangi önergeleri reddetti.

Bebek katilinin kardeşinin TRT’ye çıkarılmasının araştırılması, öğrencilerin kredi borçlarının kolaylaştırılması, Çorlu’da ki tren kazasının soruşturulması, Giresun’da ölümü şüpheli görülen Rabia Naz Vatan’ın ölümünün araştırılması, Türkiye’nin Beka sorununun araştırılması, FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması, Andımızın okullarda okutulması adına verilen önerge, CHP liderinin linç girişi ile karşı karşıya kalması, Emeklilikte Yaşa Takılanların haklarının verilmesinin istendiği önerge AK Parti ve MHP’nin oyları ile reddedildi. 

Demek ki retçi ortaklar bunları hep seçim malzemesi olarak kullanmış halkın oylarını almak için söylemiş. Seçim bitti söylemler unutuldu, iş gerçekle yüzleşmeye gelince elleriniz kabul etmiyoruz diye kalktı. Ne diyelim en iyisini halkımız bilir.  

EMEKLİLER DERNEĞİ

Son zamların ardından açıklanan enflasyon rakamı ile birlikte emeklilere yüzde 5 zam yapıldı. Yaşanan kriz karşısında maaşını çekip, borçlara yatıran emekli pazara uğrayamadan eli boş evine dönerken bu zammın kabul edilmesi mümkün değil.

Bakıyorum da bölgemizde ki emekli derneklerinden ses çıkmıyor. Aldıkları maaş herhalde kendilerine yeter miktarda. Derneklerin başkanları bu zammın yetersiz olduğunu biliyorlar ama sesleri çıkmıyor. Emekliler çile çekmeye devam ediyor, derneklerin yönetimleri neden sessiz kalıyor, yoksa iktidardan mı çekiniyorlar.

GÜNAYDIN’IN ÇAĞRISI

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Refik Günaydın aradı, mahallesinde yaşanan ekonomik krizden etkilenen mutfağında yangın olan kısaca geçim sıkıntısı çeken olmadığını söyledi. Günaydın, mahallesinde ekonomik kriz altında ezilen sıkıntı çeken var ise o vatandaşları muhtarlığa davet etti, “Kim varsa gelsin, ben gereğini yapacağım. Benim mahallemde geçim sıkıntısı çeken yoktur, kalmayacakta” dedi. Buradan Çömlekçi’de ikamet eden vatandaşlarımıza sesleniyorum, Muhtar Günaydın’ın kapısı açık var ise ekonomik sıkıntınız kapısını çalmaktan imtina etmeyin.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap