SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kutuplaşma ve Ötekileştirme
12.10.2021

Türkiye’de cumhurbaşkanlığı sisteminin geride kalan süre içiresinde bir fayda getirmediğini herkes görmeye başladı. Bu sistemin ülkemizde gerginliğe, kutuplaştırmaya, ötekileştirmeye doğru yol alınmasına neden olduğu bir gerçek.

Yaklaşan genel seçimler öncesinde yaşanması muhtemel gelişmeler de yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın "Haziran 2023 seçimleri hiçbir şekilde bir kazan-kaybet seçimi olamaz, kim kazanırsa kazansın. Bana diyorlar ki 'Muhalefet kazanacak, sen o yüzden dönüyorsun'. Bakın muhalefet ya da iktidarın kazanması meselesi değil, kim kazanırsa kazansın bu seçimler böyle bir kutuplaşma bu kadar büyük bir tansiyonla ve devletin bu kadar güçlü, çekirdek bir şekilde mevcut durumda bir arada durmasıyla muhakkak bir kaybet-kaybet seçimidir. Hem kazanan için kaybet, hem kazanan için kaybet." dedi.

Seçim süreci için "Kan akabilir, tansiyon çok yükselir, sokaklardaki gerilimi kontrol edemezsiniz. Bunun sorumlusu hepimiz oluruz" diyen Alçı’nın “O yüzden ben hem muhalefet hem iktidara muhakkak bir orta yol bulup, bir an önce, seçimlerden önce bir uzlaşı zemini yaratmaları çağrısında bulunuyorum. Bunun için hatta yalvarıyorum” ifadeleri çok ama çok önemli.

Alçı’nın bu sözleri karşısında ona çeşitli suçlamalarda bulunanlar da onun kadar cesaretli olup yaşanması muhtemel gelişmeleri yüksek sesle dile getirebilse. Bugünkü gerilimin ülkeyi Alçı’nın ileri sürdüğü iddialarının yaşanmasına neden olacağını hiç kimse göz ardı etmemeli.

Daha önce belirtmiştim, Türkiye’yi kaosa sürüklemek ve bölmek için sağ-sol, Alevi-Kürt-Türk ayrışmaları üzerinden oyunlar oynandı. FETÖ üzerinden yapılmak istenen ihanet, ardından din üzerinden ülkede rejim değişikliğine gidilmesi yönünde bugün çağrı yapıp anayasa üzerinden laf üretenlere, Atatürk’e dil uzatanlara varıncaya kadar gerilimi tırmandıracak gelişmeler yaşanıyor.

Ülkemizi çeşitli oyunlarla bölemeyen güç, mülteci sorununu da başımıza bela etmekten geri kalmadı. Türk milletinin huzurunu kaçıracak, ülkeyi kaosa sürükleyecek her oyun sahneleniyor. Mevcut iktidar ise yaşanan bu gelişmelere dur demek yerine her gün partisine mensup kişilerin nabız yoklayan çıkışlarına engel olamıyor. Partili cumhurbaşkanı sisteminden bir an önce dönülmesi gerek. Yaratılacak uzlaşı zemine milletin rahat nefes almasına neden olacaktır.

Şunu da eklemek isterim. Asil Türk milletinin yaratılan bu gergin ve kavgacı ortama ayak uydurmayıp oynanacak oyuna fırsat vermeyecektir. Çünkü kavgalardan bıktı millet. Sağduyu ile Türk milleti yaratılmak istenilen çatışmanın birilerinin ekmeğine yağ sürmesine de imkan tanımayacaktır.

ŞAHLANMADIK KÖTÜYE GİDİYORUZ

AK Parti çıktığı siyasi yolculuğun temelini yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklara oturtarak halkın tercihini aldı. Aradan geçen 19 yılı baktığınızda bu üç Y’nin gereğinin yerine gelmediğini görmek mümkün. Sayıştay’ın açıkladığı raporların yanı sıra betona gömülen paralar ve Merkez Bankası’nın akıbeti açıklanamayan 128 milyar dolara kadar ekonomideki depremler ardı ardına yaşanıyor.

Yükselen enflasyon, faiz aldı başını gidiyor, vatandaşın cebi delik, mutfaklar alev almış yanıyor, iktidar çözüm üretmekte yetersiz kaldığı yetmezmiş gibi milletin aklı ile dalga geçer şekilde şahlanıyoruz diyor.

Halkı hızla fakirleşen ülke nasıl şahlanıyor anlamak mümkün değil, dış borç 150 milyar dolardan 475 milyar dolara çıktı. Benzinin fiyatı ha bire yükseliyor, altın desen yanına yanaşılmıyor, esnaf, çiftçi, memur, emekli, işçi borç batağında, iş insanları keseden yiyor, istisna olan gözde müteahhitler hariç.

Eğitim başladı, iki kitaba 175 lira veren veli kara kara düşünüyor. Hani kitaplar öğrencilerin sıralarında olacaktı. Sanırım bu kitaplara verilecek paralar yol ve köprüleri yapanlara verilen garanti yolcu ödemelerine gidiyor.

 

Yıl 1936 Haydarpaşa garı..! Asalete bak ya..!

70 yıl geriye gitsek 100 yıl ileriye gideriz ..!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap