SON DAKİKA
SON DAKİKA


Özlem Zengin'e yapılan ayıp
27.06.2020
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem zengin bir siyasetçi ve bir kadın. Tanımam bilmem, bir laf etti tepkiler çığ gibi yükseldi. Eleştirenlere verilecek cevabı olanlardan hakarete varan söylemlere de aynı oranda tepki göstermesini beklerdim. Her zaman her platformda, her yerde kadın olarak saygı gösterilmesi gereken ve ülkemizin düşünen üreten, siyaset yapan, topluma güven aşılayan cesaretli bir Türk kadınıdır. Partisini sevmeyebilirsiniz ancak ona hakaret etme hakkına sahip değilsiniz. Daha doğrusu bir kadına karşı saygı sınırlarını aşmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Zengin, ülkemin bir ferdidir ve yürekli bir siyasetçidir. Hepsinden öte bir annedir. Siyaset adına yapılan söylemi üzerinden ona karşı kim aşağılık ifadeler kullanıyorsa onun adı provokatördür. Uyanın artık; uyanın! ülkemin başörtüsü sorunu diye bir sıkıntısı yok artık. Beğensek de beğenmesek de AK Parti’de ülkemin bir siyasi partisidir. Bir anneye, bir kadına kıyafeti üzerinden laf söyleyenin ağzına biber sürmek gerek. Bunları söylerken siyaset yapanların Zengin’e hakaret etme gibi haklarının da olmadığının altını tekrar çizmek isterim. ülkemin kadınlarına el ve dil uzatıp hakaret edenler benim için alçaktır, utanmazdır, arlanmazdır ve provokatördür. Hep söyledim bu vesile ile yineleyeceğim, nefret tohumu kim saçıyorsa ona hep birlikte dur demeliyiz.

Zengin’in yaşam hakkı ellerinden alınan kadınlar adına dile getirdiği sözlere karşı nefret söylemi ile tepki göstermek cahilliktir. Başörtüsü üzerinden yapılanları unutmadık. Sonuçta herkes bir gerçeği gördü, önemli olan kıyafet değil düşüncelermiş. Bunu geç anlayıp hazmedenler başka, aynı hikayenin peşinde olanlar bir başka hayallerin peşinde gitmektedir. Zengin’in de dediği gibi teröristlerin katlettiği kadınlarımızı da kimse unutmamalı. Zengin ifadelerini ayrıştırarak söyleseydi belki de bu tantana çıkmayacak, aşağılık mahluklar da ona saldırmayacaktı. Gerçi bir bakımdan da suratlardaki maskeler düşüyor iyi de oluyor. Evet Türkiye’de terör, başörtüsü, demokrasi, düşünce özgürlüğü gibi değerler uğruna verilen mücadeleler elbette unutulmayacak. Atatürk’e ihanet edenler, ona dil uzatanları, hain kalkışma ile ülkeme, milletime ve vatanıma ihanet edenleri ve onlara çanak tutanları elbette unutmayacağız ve unutturmayacağız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti herkese yetecek kadar büyüktür. Bu nedenle kimse kadınlar üzerinden macera aramasın ve unutmasın bu milletin yumruğunu ense köküne yer.

100. YIL ATATÜRK PARKI’NA SORUŞTURMA

Halkın oyları ile göreve gelip hizmet için kolları sıvayan Rize Fındıklı ilçe belediye başkanına parka Atatürk ismini verdi diye soruşturma açıldı. Millet bahçesi ve Millet Kıraathanesi ismini değiştirdi diye Başkan Ercüment Cervatoğlu’na mahkeme yolu gözüktü.

Bir gencin, “Başkanım parkın adı 100. Yıl Atatürk Parkı” olsun isteğini kırmayarak değişikliğe giden başkana ‘Atatürk ismini nasıl kullanırsın’ diye soruşturma açıldı. Söylemlerinin doğmasına bu girişim neden olmuştur.

Atatürk isminde Türk sözcüğü var diye mi, ya da ülkemizi silah arkadaşları ile kurtardı diye mi bu değişime soruşturma açılıyor. Bu tip işlerle uğraşılması yerine ülkemizin yığınla sorunu var. Her gün salgın nedeniyle insanlarımızı kaybediyoruz, eğitimde çocuklarımızın durumlarındaki belirsizlik sürüyor. İşçi, memur, emekli, çiftçi iş insanları çözümler ve destekler beklerken Atatürk ismini koydu diye bir başkana soruşturma açılması inanın hiç inandırıcı gelmiyor.

Ankara’da geçmiş dönemde park adına harcanmış.Tüyü bitmemiş yetimin hakkı, milletin alın teri harcanmış asıl irdelenmesi gereken bu gibi konular dururken Fındıklı’ya soruşturma açmak iyi niyetli bir yaklaşım olarak yorumlanmasını beklemek mümkün değil. Halkın oyları ile seçilip ülkeyi yöneten iktidarın Fındıklı’da halkın oyları ile seçilip ilçeyi yönetmeye çalışanlara destek olması gerekirken soruşturmalar, müfettişlerle abluka altına almak demokrasi adına iyi bir yaklaşım değil.

Halkın parasını teröristlere aktaranlara karşı atılan adıma sonsuz destek verirken bir parkın isminin değişmesine soruşturma başlatmak şık olmadı. İnanın bu tip yaklaşımlar iktidara kazanım sağlamayacak. Bu girişimler ile halkın gönlüne girilmez biline. Yineliyorum gelin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Gönüllere girin” sözünü iyi okuyun ve ona göre yol haritası çıkarın. Bu ve bunun gibi yaklaşımlar gönülleri kazandırmaz. Millet iktidardan kendi partilerinden olmayanlara karşıda el uzatmasını bekliyor, gönül kapılarından girilmesi için de herkese eşit uzaklıkta ve yakınlıkta olmasını bekliyor. Muhalefete karşı geçmiş dönemlerde de bu tip yaklaşımlar gösterenler hiçbir kazanım elde etmediler ve en büyük zararı partilerine verdiler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap