SON DAKİKA
SON DAKİKA


Pandemi ile birlikte neler yaşanıyor?
13.04.2021

Virüs salgını ile birlikte ülkemizde neler oluyor takip ediyor musunuz? Pandemi süresince yaşananları alt alta koyup iyi analiz etmek gerek. Her alanda kafasına esen konuşmaya başladı farkında mısınız? Yakın tarihten başlayalım, Andımızın kaldırılması, Atatürk’ün resminin Devlet Nişanı’ndan kaldırılması, Türk Silahlı Kuvvetlerimizde yönetmenliklerin, Türk değil Türkiyelilik, Anayasa değişikliği, Atatürk’ün ve ilkelerinin kaldırılması, İstanbul Sözleşmesi’nin iptali, Kadın cinayetleri, Ayasofya Baş imamı, Montrö sözleşmesinin iptali, emekli amirallerin bildirisi gibi konular peş peşe sıralanarak tartışılmaya başlandı. Bunlar yaşananların özeti, şimdi iyi düşünmek gerek pandemi belası ile uğraşılırken herkesin elini şakağına koyup düşünmesi gerekir.

Bunları tartışırken AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın ekseni 93 yıl önceye kaydı, 10 Nisan 1928 tarihinde “Devletin dini, İslam dinidir” maddesinin Anayasa’dan çıkarılmasının yıldönümünde, "Din ve vicdan hürriyeti kostümü ile takdim edilmiş fakat İslâm'ı red, gavurluğu cebr edici, inanca zulüm aracı olarak uygulanışlarına da gani bir şekilde şahit olduğumuz, kılık kıyafete hatta kıla tüye bile burnunu sokucu hale bürünebilen 'Laiklik' anlayışı yönetici aklın inisiyatifine terk edilemez. Hiçbir ön kabul olmaksızın masaya yatırılması, gözden geçirilmesi gereken, mühim anayasal bir madde ve problemdir. Eşine benzer bir uygulamasına rastlanılmayan uygulamasıyla Türkiye tarihi gayet açık ve ortadadır..." paylaşımı ile ortalığı bulandırmaktan kaçınmamış yine çam devirmiş.

Dedim ya, her köşe başından kafa uzatanların sayısı artmaya başladı, dikkatli olmak gerek nereye gidiyoruz sorusunu önce kendisine sonra herkese sorması gerekir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yeniden kurduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin dinamikleri ile oynayanları iyi analiz etmek gerek. Pandemi salgını ile birlikte farklı alanlardan gelen tazyikler ve ülkemiz ile milletimizin sahip olduğu değerlere saldırılması manidardır.

Düşün arkadaş düşün dinimizin yakasından. Sıkışınca Atatürk’e ve dinime sarılıyorsunuz, gevşeyince Atatürk’e saldırıp, dinimi kullanıp ortalıkta cirit atıyorsunuz. Yemez kardeşim bu zırvalıklarınız, hazmedemiyorsanız gargara yapın ve 82 milyonun özgürce dalgalanan bayrağımız altında Laik Türkiye Cumhuriyeti’nde bağımsız hür yaşamasına el ve dil uzatmayın.

Ülkemize ve milletimizi ihanet eden FETÖ hainlerinin yayın organının yandan çarklı eski yazarı ve tescilli Atatürk düşmanı Mustafa Armağan, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin fesih sürecinin başlayacağını ileri sürüp ortamda kendine rol kapmış. Bu utanmazlara en güzel cevabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veriyor hala akıllanmadan ortalığı bulandırıyorlar

Çam deviren bu vekil ile bu yandan çarklı yazara sormak gerek, Devletin dini olur mu? Şunu da söyleyeyim, bırakın artık dinimin yakasını bir susun da motorunuz soğusun. Din ile devlet işlerinin ayrılmasını sağlayan laiklik ve Montrö nerenize battı be?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap