SON DAKİKA
SON DAKİKA


Polislerimize huzur verin artık
27.09.2020
Doğru ise yazık hem de çok yazık. Milletin polisi, genelgelerden, uygulamalardan, yasalardaki boşluklardan, siyasetin tercihlerinden, cemaat ve tarikatlarının dadanması sonucu çok çile çekti. Çekmeye de devam ediyor.
Salgınla canı pahasına uğraşan sağlık teşkilatının uğradığı haksızlıklara bir de polislerimizin uğradığı haksızlıklar eklenmeye başlandı. Millete salgınla mücadele etme adına uyarılarda bulunan iktidarın Antalya’nın Korkuteli ilçesinde AK Parti Gençlik Kolları Başkanının düğününde koronavirüs uyarısı yapan polisimiz, Serik’e sürüldü. 
Valla böyle bir uygulama yapıldıysa yazık.

Hep şunu demişimdir, Emniyet teşkilatının şöyle sağlam bir anayasası olmalı, ona göre teşkilat görev yapmalı diye. Ancak iktidar olanlar kendilerine göre bu teşkilatımızı yönetip, yönlendirmeye devam etti.
AKP Korkuteli Gençlik Kolları Başkanı Hamdi Murat Urlu’nun düğününe çok sayıda davetlinin yanı sıra, AKP MKYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile çok sayıda AKP yöneticisi katıldı. Düğün gece geç saatlere kadar devam ederken, polis gelip, salgın önlemlerini hatırlatarak düğünün bitirilmesi gerektiğini söyledi. Nasıl söylersin diye polisimizin bir de üzerine yürünmüş.
Vay sen misin uyarı yapan, polis memuru bu ilçenin iktidar partili başkanı tarafından iddialara göre düğünden sonra aranıyor. R.K. adlı polisimize, “Sen kimsin ki düğünümüzü kapatıyorsun. Sen AK Parti düşmanı mısın” diye bir de fırça atılıyor. Ayıp vallahi ayıp, billahi ayıp.

Sonrasında bir başka gelişme ise düğün sahipleri virüsle temaslı oldukları için karantinaya alındı.  İlçe başkanı, eşi, çocuğunun testleri pozitif çıktı. Başkan sosyal medya hesabından, “Ne yazık ki artık ben de POZİTİF bir vaka olarak, pazartesi günü itibarıyla Korkuteli Devlet Hastanesi’nde tedavi altındayım. Şimdi daha iyi anlıyorum ki bu hastalığa yakalananlar maalesef her aşamasında elinde olmayan zorlu bir süreç yaşıyorlar. Onun için ne olursa olsun uyarıları dikkate alalım, sağlığımızın kıymetini bilelim” çağrısı yaptı.

Sonuç olarak uyarı yapan polisimiz sürüldü, sürülmesini isteyen iktidar partili ilçe başkanı virüse yakalanmış, tedavisi sonrası sağlığına kavuşmuş.
Sürgün edilen polis memuru R.K., kendi hesabından yaptığı paylaşımda, “Yok yok bu kesin ben değilimdir diyeceğim de benden başka düğünü kapattırdım diye sürülen olmadı ki. Ayrıca düğünde Covid-19'a yakalanan arkadaşlara da geçmiş olsun, Allah'tan acil şifalar diliyorum” paylaşımında bulundu.

Bu gelişmenin ışığında iktidar partili olmak, virüsle mücadele etmekte ayrıcalıklı olmayı mı gerektiriyor? İktidar olmanın gövde gösterisini yapanlar, bu tavır ve davranışları ile en büyük zararı kendi partilerine verdiklerini de unutmasınlar.
Bu insanlar kimden güç alıyorlar, kime gövde gösterisi yapıyorlar? Milletin polisine, milletin evladına posta koyup üzerine yürüyenlerden hesap sorulmazsa bu tip olayların ardı arkası kesilmez. Polisimiz üzerinden iktidar olanların ellerini kendi güçlerini kullanma adına çekmelerinin kaçınılmaz olduğunu söylemek isterim.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mental yorgunluktan bahsederken milletin polisini sürgüne gönderenlerden, uyarı yaptı diye üzerine yürüyenlerden bahsetti. Umarım polisimiz sahipsiz kalmaz ve kısa sürede görevine iade edilir, ona haksızlık edenler hesap verir.

Polislerimiz sahipsiz değildir. ‘Türk Milleti, Türk Devleti, Türk Bayrağı, Türk Vatanı’ için canını gözünü kırpmadan feda eden bu evlatlarımıza ne olur artık huzur verin. Millet olarak bağrımızdan çıkan evlatlarımızın üzerinden şu siyaset şemsiyesini alın artık.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap