SON DAKİKA
SON DAKİKA


Seçim sonrası zor süreç
21.06.2019

Ülkemizde alım gücü düştü haberiniz var mı? Türkiye İstatistik Kurumu, satın alma gücü paritesi (SGP) verilerini açıkladı. Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan SGP'ye göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) endeksi 2018 yılı geçici sonuçlarına göre 28 Avrupa Birliği (AB) ülkesi ortalaması 100 iken, bu değer Türkiye için 65 oldu ve AB ortalamasının yüzde 35 altında kaldı.

Nereden olacak ki düşmüşünüz İstanbul seçiminin peşine. Dün cumhurbaşkanı da seçim yarışına katıldı. AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’ı devre dışı bırakıp meydanlara indi cumhurbaşkanı. Hani 82 milyonun cumhurbaşkanı idiniz sorusu geldi.

İstanbul seçimine genel seçim havası verilip devletle yerel yönetimin yaptıkları birbirine karıştırılarak halka sunulmaya başlandı. Boğaza yapılan köprüler, havalimanı gibi yatırımlar belediyenin işi olmadığını kime sorsanız söyler. 

İstanbul’da yaşayanlar hayat pahalılığı altında eziliyor, eşi çocuğu işsiz, darda mutfakta yangın var, devlet iktidar partisinden olmayana yardım etmiyor, vergiler aldı başını gidiyor, ulaşım desen arap saçı, kayıt dışı ekonomi, adam kayırmaca, lüks villalar, araç saltanatı, vakıflara giden paralar gibi sayısız yanlışlar karşısında perişan durumda, iktidardan kurtuluş reçetesi yok.

Yaptıklarını anlatan bir anlayış, ne yapacağını söylemekten imtina ediyor. Artık yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır sözü geçerli olmuyor bilesiniz, çünkü sokakta konuştuğum vatandaşlar açız ve işsiz olduğunu belirterek, “Köprü yapıldı, geçmediğim halde parası benim cebimden ödeniyor, Havalimanı yapıldı parasını benim vergilerimle ödeniyor. Hala her kalem mala vergi veriyoruz, İstanbul Büyükşehir’in kaynakları yandaşlara akıtılıyor. Bir avuç mutlu azınlık var, biz ise çaresizlik içerisinde kıvranıyoruz. Cumhurbaşkanının seçim turlarında harcanan paraların kaynağı nereden sağlanıyor, AK Parti’nin kasasından mı, yoksa cumhurbaşkanlığı bütçesinden mi, örtülü ödenekten mi? sağlanıyor bilmiyoruz” şeklinde serzenişlerini dile getiriyor.

Artık vatandaş yaşananların farkında, bundan sonraki süreç çok zor bir süreç olacak. Ekonominin bozulan ayarının düzelmesi için millet olarak iktidarın yaptığı yanlışların bedelini ödemek için kemerlerimizde bir-iki delik daha açtıracağız. Yazık Vallahi Billahi yazık millete bu kadar eziyet çektirilmez. 


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap