SON DAKİKA
SON DAKİKA


Seçime millet karar verir
2.06.2020

Erken seçim tartışmaları başladı. Olmaz arkadaş erken seçim olmaz. Bu tip tartışmalar sonrasında sandıklar kurulmaz. Durun bakalım salgın sonrasının fotoğrafını bir görelim. Ekonomiden sosyal yaşama kadar neler değişmiş ortaya çıksın. Artık siyasetçilerin olmamış çocuğa kıyafet dikme alışkanlıkları ve zorlamaları ile seçime gidilmediğini biliyoruz. Bu nedenle önümüzdeki süreçte seçim olması için halkın göstereceği tavır ve tepkiler önemli. Milletin önünde kimse duramaz. Çünkü iradenin asıl sahibi millettir. Millet seçim isteyip istemediğini seslendirecek iradeye de sahiptir. Bu nedenle yaz aylarında yaşanacak ekonomik ve sosyal gelişmeleri iyi takip etmek gerek. Kabine değişikliği olur mu derseniz, olmaması için bir engel yok. Buna da salgın sürecinde yaşanan gelişmeler ile yeni dönemin hayata katacağı gelişmeler karar verecek. Millet her şeyin farkında zamanı gelince sahip oldukları iradeyi sandıkta göstermekten imtina etmez. Erken seçim beklentisinde olanlar rahat olsun yaslansın arkasına beklesin millet sandığı işaret eder.

 

PAPATYA FALI

 

Bakıyorum da normalleşmenin başladığı bu günlerde AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi üzerinden anormalleşmeye başlayanlar ortaya çıktı. Revi’nin görevine devam edip etmeyeceği üzerinden papatya falı açılmaya başlandı. Bu konuda karar verecek tek mevki var o da Cumhurbaşkanı. Hariçten, reklam kokan yola sapmanın bir anlamı da yok. Revi’nin parti içerisindeki konumu, Cumhurbaşkanı nezdindeki kredisi ve üst yönetimdeki yeri kolay kolay bir çırpıda silinmeyecek kadar önemlidir, bu nedenle Revi ile yola devam edilir.

 

YUH OLSUN SANA BE!

 

İktidara yalakalık yapmak adına öyle şeyler yazılıp çiziliyor ki. Bunları kaleme alanlar en büyük zararı iktidar partisine verdiklerini unutuyorlar. Toplumu kutuplaştırmak için her türlü yolu denemekten geri kalmıyorlar. Ne mi yapıyorlar? İşte bunlardan bir tanesi eline köşe ve kalem geçiren Engin Ardıç denilen isim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra Kemalistlerin iktidara gelmesi halinde ‘başı örtülü kızlarımızı üniversiteden kovacaklar, çarşafları yırtacaklar, sakalları yolacaklar’ ifadelerini kullanmış. Yuh olsun sana be, cumhurbaşkanı, bakanlar görevleri başında nerenden çıkardın bu zırvalıkları?

 

O devirler kapandı Ardıç, hangi çağda kaldın bilmiyorum. Kemalistler üzerinden yağdanlık yapmana gerek yok. Erdoğan’ın da bu tip yağcılıklara da karnının tok olduğuna inanıyorum. Şunu da söyleyeyim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevinden ayrılması sonrasında ona uzanacak elleri de önce halk kırar merak etme sen. Bir de sakın çekinme, sana karşı da yapılacak haksızlıklara da yine aşağıladığın Kemalistler karşı durur. Ülkemize hizmet etmiş liderlere karşı geçmişte yapılan haksızlıklar bugün herkesin önünde duruyor, onları tekrarlama cüretini kimse gösteremez bilesin. Erdoğan’ın da kılına dokunacak olanın da alnını millet olarak karışlarız sen rahat ol.

 

Germe, kutuplaştırma, sakal, çarşaf, başörtüsü üzerinden oynama milletin ayarı ile. Tutmaz bu ayaklar. Bu tip ayrışmaların bedelini ülke ve millet olarak ödedik. Başı açık ve kapalı, sakallı sakalsız, çarşaflı çarşafsız, Kemalist ya da değil fark etmez, hepsi bizim. Yeter ki cumhuriyete, dinime, bayrağıma, vatanıma, milletime, devletime ve Atatürk’e

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap