SON DAKİKA
SON DAKİKA


Selefi Dernekleri için harekete geçildi
26.09.2020
Cübbeli Ahmet Hoca’nın ülkemizde 2 bin selefi derneği bulunduğunu, bunların silahlanarak iç savaşa hazırlandığı yönündeki iddiaları ve ifadesi sonrası düğmeye basıldı.  Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin konuyla ilgili "Silahlandığı iddia edilen gruplara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı" ifadelerini kullandı.
Bu gelişme iyi gelişmelerin habercisi olacağını göstermekte. Bu konuda Adalet ve İçişleri Bakanlığı’nın yapacağı çalışmaları şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşmasını isterim. Milletin bunların kimler olduğunu, neler yaptıklarını, nasıl silahlı çatışmalara hazırlandıklarını öğrenmesi gerekir.

Nasıl terör örgütü konusunda ciddi anlamda çalışma yapılıyor, kamuoyu şeffaf olarak bilgilendiriliyorsa, bu konuda da milletin bilgi sahibi olması gerekir ki, vatandaşlarımızın, evlatlarımızın nasıl kandırıldıkları ve dinimizin nasıl sömürüldüğü anlatılmalı.
PKK VE İŞİD insanlığa neler yaşatıyor, FETÖ’nün yaşattıklarının yenisini yaşamamak için Suriye’den ithal edildiği söylenilen selefi dernekleri, cemaat ve tarikatlar konusunda ciddi ve kararlı adım atacak olan siyasi iradeye ve adalet mensuplarına millet olarak sonsuz destek olunacağına inanıyorum, yeter ki ülkemiz ve milletimiz bunlardan kurtulsun.

EFTEN PÜFTEN ADAYLAR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde parti içi konularda verdiği mesajlar dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle ilçe ve il başkanlarının değişimi konusunda söyledikleri heyecan yarattı.
Yüzde 65’e varan bir değişimin yaşanacağını söyleyen Erdoğan’ın il başkanlığı için eften püften adaylar gelmesin uyarısı ise parti içerisinde yaşanan heyecanın daha da artmasına neden oldu. Bu sözler üç dönemi tamamlayanların yanı sıra yorgunluk belirtileri görülenler, yorulanların da değişeceği anlamı taşıdığını partililer seslendiriyor. Erdoğan’ın mesajını iyi algılayanlar kendilerini bir daha kantara koyup tartması ve aynaya bakmasına vesile olmuştur umarım. 
Özellikle Ankara, İstanbul, Trabzon, İzmir gibi büyükşehirlerde il başkanları masaya yatırıldığı parti kulislerinde yüksek sesle konuşulduğu ileri sürülüyor. Bu arada Erdoğan’a şirin görünmek adına millete saldıran, kurum ve kuruluşlara saldıranların da partiye zarar verdiği de genel merkez koridorlarında konuşulduğu ileri sürülüyor.

Cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin getirdiği olumsuzluklar giderilmesi adına il başkanlarının üzerlerine düşeni yerine getirme adına muhalefet yapanlara karşı saldırması, gönülleri kazanma yerine daha fazla gönlün kırılmasına neden olması ise il başkanlarının değişiminde etkin rol oynayacağı söyleniyor.
Ankara’dan yansıyan iddialara göre, ilçe ve il başkanlarının değişiminin yanı sıra parti üst yönetiminin de büyük oranda değişeceği, hatta milleti kutuplaştırma, kurum ve kuruluşları hedef haline koyup gönülleri kırılmasına neden olan bazı milletvekillerini de görev verilmeyeceği yönünde.

SÜMELA MANASTIRI

Trabzon’un turizm adına en önemli yeri olana Sümela Manastırı çok tartışılan restorasyon sonrası ziyarete açıldı. Önce bir kısmı ardından diğer kısmı açılıyor, açılacak derken oraya gidenlerin şikayetleri aldı başını gitti.
Giriş 50 lira, park ücreti ayrı, çay 2.5 lira, park parası ayrı yük. Bunların yanı sıra ise hela yok. Var olan ise yetersiz. Turizm adına Trabzon neden sağlıklı bir yol haritası çıkaramaz anlamak mümkün değil.
Salgının etkilemediği alan yok, kamu kurum ve kuruluşları yarım yamalak çalışıyor, esnaf, memur, işçi, çiftçi, iş insanları salgın nedeniyle ekonomik olarak kayba uğrarken turizmde sallanan cılız yapraklar bile bu gerekçelerle dökülmeye başladı ilgili ve yetkilisinin haberi olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap