SON DAKİKA
SON DAKİKA


Siz bizim nesli küçümsemeyin bizim nesle benzemeye çalışın
23.08.2020
Virüs salgını artmaya başlayınca, ilk akla gelen 65 yaş üstüne yasak getirmek oldu. Bu yaşta olanların ise alınan bu karara tepkisi büyük oldu. 65 yaş üstü vatandaşlar yaşamdan örneklerle kendileri için yasak koyanlara şu şekilde seslendiler:

ÇOK ESKİ TARİHLERDE  BİZİM GENÇLİK;

“Bizler ilkokulda Yurt Bilgisi, lisede Mantık, Sosyoloji, Felsefe okuyan nesiliz. Onun için biz ‘Kim Milyoner Olmak İster’ programında 15 bin lirayı hiç joker kullanmadan % 90 kazanabilen nesiliz.
Biz 3 yazılı 1 sözlü imtihan olan nesiliz, biz kopya çeken ama kopya yaparken öğrenen bir nesiliz, biz Endonezya’nın ihracatını, Surinam’ın ithalatını bilen nesiliz.
Biz anasını babasını bakımevlerine terk etmeyen nesiliz.

Biz babasının cenazesine tatildeyim diye gelmeyen nesil değiliz. Şahsiyet sahibi olması için terbiyesinden vazgeçilen, kendine özgüveni olan ama etrafa saygısı ve sevgisi olmayan, sadece kendisine yaşayan egoist nesil değil, sevgiyi, saygıyı, fedakarlığı, dostluğu, vefa duygusunu bilen, yerine göre başkalarının yaşamı için kendi yaşam tarzından fedakarlık eden nesiliz.
Arkadaşımızın ailesini kendi ailemiz kabul eden, namus anlayışını buna göre dizayn eden nesiliz, biz Psikologlarla, Pedagoglarla şekillendirilen değil, psikolojik sorunlarını aile mahalle ilişkileri içinde bedavaya çözen nesiliz. Olaylara çözmek için atılan, onları bana ne deyip pas geçmeyen nesiliz bizler.

Anasına, babasına, ailesine, egosundan fedakarlık edip maddi manevi kol kanat geren nesiliz. Biz bugün 70 yıllık arkadaşlarını köşe bucak arayan, onlarla birliktelikten zevk alan nesiliz. Öğretmenlerinin ellerini öpmek için yarışan, 70 yıllık, 80 yıllık arkadaş biriktirebilmiş bir nesiliz.

Semt çocukluğunu mahalle terbiyesini, büyüklere saygıyı görmüş bir nesiliz. Kabadayı dediğimiz mahallenin bilekli delikanlısını, bizi soyan değil, bizi koruyan kollayan olarak bilen nesiliz. Misketi, çemberi, uçurtmayı, birdirbiri, topacı, uzuneşeği, kukalı saklambacı, üçtaşı, kaptanı, müsellesi, kovalamacayı, ip atlamayı, sekseki, üçgen (şeytan uçurtması) uçurmayı, çivili futbolu, 9 taşı, bakkal amcalara kese kağıdını yapmayı, yakan topu oyun olarak bilen nesiliz.
Futbolu, voleybolu, basketi, yüzmeyi tüm imkansızlıklara rağmen spor olarak yapan bir nesiliz biz. Akşamüstleri şekerli ekmek, karabiberli ekmek yiyen, çikolatayı, pastayı, turtayı, şekerlemeyi tanımayan biz nesiliz biz.
Dışarıda yemek yemenin ayıp olduğu, ağız oynatmanın bile ayıplandığı, her lokmanın eşit paylaşıldığı, çay bardağındaki şekerin bile kaşıkla karıştırılırken çıkan sesin ayıp olduğu, bu eylemin kahvelerde yapıldığında kahvecinin hop deve kervanı mı gidiyor diye ikaz ettiği bir nesiliz biz.

Ebeveynlerimizin öğretmenimize eti sizin kemiği benim diye teslim ettiği, öğretmenlerimizin bu emaneti gözlerinden sakınarak koruduğu, kulağımızı çeken öğretmenimizi evde şikayet edemediğimiz, öyle bir durumda babamızdan azar işiteceğimizi bildiğimiz bir nesiliz biz.

Hele öğretmenin çocuğa bir siteminde, anne baba, dayı, hala, enişte, bacanak hep birlikte okul basıp, sen bizim çocuğumuzun psikolojisini nasıl bozarsın diye öğretmen döven bu nesille uzaktan, yakından hiçbir ilişkimiz yok.
Öğretmen benim neslimin en kutsal varlıklarındandı, ataerkil babanın sözünün geçtiği ama babanın da analarımıza değer verdiği, fikir paylaştığı aileleri olan nesiliz biz.
En az, it köpek serseri, hırsız, dolandırıcı, rüşvetçi, uyuşturucu bağımlısı, sapık çıkaran bir nesiliz biz.

Lise mezunu arkadaşlarımızın, bugünkü üniversite mezunlarının yanında doktora yapmış bir insan kalitesinde olduğu bir neslin çocuklarıyız biz. 
Siz bizim nesli küçümsemeyin, en iyisi siz bence bizim nesle benzemeye çalışın.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap