SON DAKİKA
SON DAKİKA


Siz hangi millettensiniz?
28.08.2020

 
Milli bayramlarda Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Malazgirt Zaferi ile ilgili yayınladığı mesajda Atatürk için “başkomutan” diyerek ruhu şad olsun ifadesini kullanması milyonlar tarafından takdirle karşılandı. Türk milletinin ihtiyacı olduğu birleştirici, bütünleştirici sözlere ve eylemlere kim ön ayak oluyorsa ona karşı laf üretmemek gerektiğini vurgulamak isterim.

Erbaş’ın bu sözlerine sosyal medyadan öyle aşağılık mesajlar atıldı ki, tıpkı daha önce söylediği sözlere karşın atılan mesajlardan farkı yok. Atatürk’e karşı bir yerlerinde acı duyanların dile getirdikleri sözler o kadar iğrenç ki. Bunlara insan demek bile haramdır.

Hele bir zibidi var ki “Mustafa Kemal bu toprakları bize vatan kılmadı, biz kurtardık” demiş. Vay salak vay! Ulan Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı sen Türk olmazdın, adın da Makarios olurdu. Bilmiyorum ama siz hangi millettensiniz acaba?

Ülkemizin, milletimizin kahramanlarına dua okumak, ruhlarının şad olmasını dilemek ne zamandan beri kişilere göre değişti sosyal medyanın alçakları? Alparslan’a, Atatürk’e yatıp kalkıp dua edin be densizler! Bugün yaşadığınız topraklar, Türklük onların sayesinde gerçekleşmiştir bre gafiller!

Erbaş’ın bu söyleminden rahatsız olanlara tarihi iyi okumalarını tavsiye ediyorum, tabii Türklük tarihini. Bu aymazlık içerisine düşenler ve Erbaş’ın söylemlerine aşağılık ifadeler kullananlara ünlü tarihçi İlber Ortaylı’nın 1071 Malazgirt Zaferi ile 30 Ağustos Zaferi arasındaki bağlantıyı en iyi şekilde anlatan, “26 Ağustos 1071 Türklerin Anadolu’ya giriş tarihidir; 26 Ağustos 1922 ise Anadolu’dan asla çıkmayacağımızın belgesidir” sözlerini armağan ediyorum.

ANNEM GİBİ SARILAYIM

Kadınlara yapılan şerefsizliklerin ardı arkası kesilmiyor. Bakın, Çorum’da annesi ayrı yaşadığı şerefsiz tarafından bıçaklanan 9 yaşındaki oğlu, polislere “Siz siz olun kadınları koruyun, anne olan kadınları koruyun ne olur? Bir abla gelsin ona annem gibi sarılayım” diyerek gözyaşı döktü.

Şimdi İstanbul Sözleşmesi’ne karşı laf üretenler bu evladımızın sözlerini iyi okusun.

Nedir kadınların çektiği be! Yok mu bu kanayan yaraya dur diyecek? Kimse kusura bakmasın, kadınların yaşamını ellerinden alanlara edilen beddua, bu barbarlığa sessiz kalanları, yaptırım uygulamayanları bir gün bulacaktır.
Yüce Rabbimin verdiği canı alacak kadar alçaklaşan bu kişilere verilecek en büyük ceza idam olmalı. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bakıyorum da gündem o kadar çabuk değiştiriliyor ki, kadın cinayetleri, çocuklara ve kadınlara yapılan cinsel tacizler arada kaynıyor. Kaynatın bakalım, bu işlerin ucu sizlere dokunduğunda aynı yöntemi izleyebilecek misiniz?

UZMANLAR

Salgın başladı başlayalı o kadar çok uzman konuştu ki, bilgi kirliliği aldı başını gidiyor. Millet neye inanacağına şaşırdı. Salgının birincisini bilemeyenler ikinci üzerine tahminler yürütmeye başladı, aylar geçtikten sonra üfleyince şişmeyen maskenin zararlı olduğunu, kullanılan dezenfektanın yüze sürülmemesini tavsiyeye kadar iş uzadı, kısaca bir tantanadır gidiyor. Allah uzmanlarımızı başımızdan eksik etmesin!

Moraller sıfır olmuş, salgın üzerinden reklamını yapanlar sıraya girmiş, dün doğru olarak lanse edilenler bugün yanlış olarak dile getirilmeye başladı, birileri salgını ekonomik ranta çevirdi, kısaca sürede ne istersen var.

Konu o kadar sulandı ki, hasta sayısı, yaşamını yitiren vatandaşlarımızın sayısı üzerinden tahminler yürütülmeye kadar geldi. Bırakın Allah aşkına sağlığın başındaki bakan süreci yönetiyor, gelin kulak verin, dinleyin ve hayatta kalın.

Bu arada salgın ile mücadele eden sağlık ordusunu tarih yazacaktır. Onların verdiği mücadeleye teşekkür ediyorum. Canlarından uzak can kurtarmak için canlarını bile feda eden doktorlarımıza Allah’tan rahmet, hasta olanlara şifa diliyorum. Bu arada Trabzon’da doktorlarımızın hazırladığı klip sosyal medyada milyonlar tarafından beğeni ile izlendi. O doktorlarımıza da selam olsun. İyi ki varsınız.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap