SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sosyolojik ihtiyaçmış
13.09.2020
AK Parti eski milletvekili Burhan Kuzu’yu tanırsınız dimi. Kuzu, tarikatları sosyolojik ihtiyaç olarak nitelendirmiş. Vay be toplum bilincini oluşturmak için tarikatlara kalmışsak vay halimize. Diyanetin tarikatları denetlemeyeceğini söylemiş. Gel de şaşırma. Bu ülkenin din adına kelam etme yetkisi Diyanet İşleri Başkanlığında. Tarikatlar hangi vasıfla millete din adına ahkam kesecek. Milletin aydınlık geleceğe ışık tutacak bilgiye ve dinini doğru öğrenme adına tarikatlara ihtiyacı yoktur. 
Benim dinimi bugün ortalıkta dolaşan ve tutuklananların oluşturdukları tarikatların öğretme hakkı ve yetkisi de yoktur. Varsa yoksa bütün çıkarlarını dinim üzerine kuran tarikatların ülkemize yıllar boyu faydadan çok zarar verdiğini hep gördük. Atatürk’ün bu tarikatların dinamik olmadığını ve tembel insanlar yetiştirdiğini düşünerek bunları yasakladığını belirten Kuzu, “Tarikatlar arasında iyi ayrım yapmalıyız” dedi. Ne ayrımı Kuzu, hangi ayrım. Zaman geçirilmeden tarikatlar kapatılmalı ve ceza hükümleri uygulanıp bir daha açılmamalarının sağlanması kaçınılmaz gerçektir. Kuzu ve kendisi gibilere Sudan’da yaşanan gerçeği hatırlatıp orada neler oldu iyi okumalarını tavsiye ediyorum. 

İKİ BAŞKAN İKİ TESADÜF

Yıllarca ABD’nin dünyayı şekillendirme adına attığı adımlar tartışılır da bu ülkeye başkanlık yapanların yaşamlarını yitirmelerindeki tesadüfler de ilginçtir. Bu tesadüf bakın nasıl gerçekleşmiş; İki başkan, iki suikast, tesadüfler silsilesi, biri köleliği kaldırdı diğeri Amerika’yı petrole susayan köpek yapmamak için uğraştı. Suikastçilerin arkasındakiler hiç ortaya çıkarılamadı.
Abraham Lincoln, Amerikan Kongresi’ne 1846 yılında seçilmiştir. 100 yıl sonra J.F. Kennedy 1946 yılında kongreye seçilmiştir.
Abraham Lincoln 1860 yılında Amerikan Başkanı olmuştur. 100 yıl sonra J.F. Kennedy 1960 yılında Amerikan Başkanı olmuştur.
Her iki başkan da başlarına isabet eden kurşunla cuma günü suikast sonucu öldürülmüştür.
Abraham Lincoln’ün sekreterinin soyadı Kennedy, Kennedy’nin sekreterinin soyadı ise Lincoln’dür.

İki başkan da güneyliler tarafından öldürülmüştür.
Suikasta kurban giden bu iki başkandan sonra koltuğuna Güneyli Başkanlar oturdu.
İki başkandan sonra yerine geçen başkanların soyadları ‘Johnson’dur.
Lincoln’den sonra başkan olan Güneyli Başkan Andrew Johnson’un doğum tarihi 1808 yılıdır. Kennedy’den sonra başkan olan Güneyli Başkan Lyndon Johnson ise Andrew Johnson’dan 100 yıl sonra 1908 yılında doğmuştur.
Abraham Lincoln’ü vuran John Wilkes Booth’un doğum tarihi 1839 yılı iken, Kennedy’i vuran Lee Harvey Oswald bundan tam 100 yıl sonra 1939 yılında doğmuştur.
İki suikastçinin de 3 ismi vardır ve toplam 15 harftir.
Lincoln Kennedy isimli bir tiyatroda vurulurken, Kennedy Lincoln marka bir otomobilde vurulmuştur. Lincoln’ü vuran kişi tiyatrodan kaçtı bir depoda yakalandı, Kennedy’i vuran kişi ise depodan kaçtı bir tiyatroda yakalandı.
Her iki suikastçi de davaları başlamadan yani arkasında kimin olduğu öğrenilemeden öldürüldü.
Lincoln ölmeden 1 hafta önce Mariland Monroe adında bir kasabadaydı, Kennedy ölmeden 1 hafta önce ise Marilyn Monroe' nun kollarında.

RİZE’NİN HAKKINI  BİR DÜDÜK ÇALDI

Futbolla seyircisiz buluşma yaşandı. Önceki gün Rizespor sahasında konuk ettiği Fener’e mağlup oldu. Karşılaşmaya maçın hakemi Arda Kardeşler diye bir hakem damgasını vurdu. Öyle düdükler çaldı ki sanki bir yerlerden ültimatom almış gibi adeta Rizespor’un mağlubiyetine çanak tuttu. Rizespor’un hakkını kim çaldıysa, buna kim sebep olduysa ona zehir zıkkım olsun.
Şunu açıkça söyleyeyim, yıllarca gazetem adına çalıştığım, ekmeğini yiyip, suyunu içtiğim, havasını solduğum Rize’nin bunu kabul etmeyeceğini biliyorum. Her şeyin ilacı zamandır diyerek önümüzdeki süreçte bunun bedeli mutlaka o hakemin düdüğü astırılarak ödetilmeli. 
Bir takımın bir kentin sermayesini bir düdükle çalan hakemi buraya atayanlar ellerini şakaklarına dayasınlar ve iyi düşünsünler. İlk maçta şaibeler yaşanıyorsa, bu lig o zaman çok olaylara gebe demektir. Artık İstanbul takımlarına karşı Anadolu’da güç birliği şart oldu.



© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap