SON DAKİKA
SON DAKİKA


Taliban'ın gerçek yüzü
27.07.2021

Son günlerin önemli tartışması Afganistan’a asker göndermemiz ve oradan ülkemize göç edenler. Gelenlerin hep genç olması ve aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların olmaması bir tesadüf mü diye sormak gerek.

Bu tartışmaların başlamasından odağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok” ifadeleri yer aldı. Türkiye demokratik, laik, sosyal hukuk devleti değil mi? Taliban’ın şeriat anlayışını Türkiye ile bağdaştırmak neyin nesi Allah aşkına?  Canlı canlı insanları boğazlayan, hunharca kan akıtan Taliban’ın ülkemizle milletimizle uzaktan yakından nasıl bir bağı olabilir ki? İnsanın boğazını gözünü kırpmadan koyun gibi kesen Taliban’ın ülkemizle bağdaştırılmasına katılmak mümkün değil.

Bu söylemler beraberinde şeriat devletimi olduk sorusunu gündeme getirirken uzun yıllar Afganistan'da mimarlık yapan bir sosyal medya kullanıcısı o ülkenin kültürünü detaylı bir şekilde anlattı. O paylaşımı hepimizin okuması ve Afgan ve Taliban gerçeğini iyi anlaması gerekir. Türkiye ile görüş alışverişinde bir sıkıntı yok denilen Taliban’ın gerçek yüzünü bu yazı ortaya sermekte.

İşte o paylaşım:

“Asya ülkelerinde, özellikle de Afganistan'da pek çok projede bulunmuş bir kişi olarak Afgan halkını çok iyi tanıyan bir kişiyim. Bu konuda yorumlar yapan kişilerin pek çoğu maalesef gerçek bilgiye sahip değil. Biraz da benden dinleyin.

Afgan halkı diye bir halk yok. Orada kavimler var. Özbek, Türkmen, Tacik, Hazara, Peştun gibi. Kimse kendisine ‘ben Afganım’ demez. Her kavim kendisine özel dil ve lehçesiyle konuşur. Halk veya ulus bilinci yoktur, kavimler birbirini sevmez.

Mesela bir iş yerinde farklı kavim insanlarını bir arada çalıştıramazsınız. Birbirlerinin kuyusunu kazarlar. Bu kavimler birbirlerinden kız alıp vermezler.

Maddi durumu iyi olan ve ülke yönetiminde söz sahibi olanlar Peştunlardır. Peştunca konuşurlar. Afganistan'ın gerçek sahibi kendilerinin olduğunu savunurlar. Tüm cumhurbaşkanları Peştunlardan çıkmıştır.

Taliban'ın kime anlamı ‘talebeler’ demek. 3 tip Taliban vardır. Birincisi Rus işgaline karşı ortaya çıkmış ilk oluşumdur. Bunlar gerçek anlamda Kuvayı Milliye misali oluşumdur. Artık kalmamışlardır. İkincisi Pakistan medreselerinde yetişenlerdir.

Bunlar sapık şeriatçı tiplerdir. Üçüncüsü ise şu ankiler, yani ABD'nin maaşa bağladığı çapulcu sürüsüdür. ABD bu Taliban ile ülkedeki kaosu bilinçli olarak sürdürmektedir.

ABD 20 yıllık işgali boyunca Afganistan'a hiçbir katkı sunmamıştır. Kasaba ve şehir büyüklüğündeki korunaklı askeri kamplarından çıkmamıştır. Afganistan'ın yer altı madenlerini ve tarihi eserlerini kamplardan hava yolu ile ABD'ye taşımıştır.

Sosyal medyada dolaşan bazı fotoğraf ve videolar Afganistan'a ait değil İran'a aittir. Afganistan hiçbir dönemde lâik ve medeni bir toplum görüntüsü sergilememiştir. Dünyadaki cehâletin ve ilkelliğin merkezidir.

Afganistan'da okuma yazma oranı erkeklerde %18 civarında, kadınlarda %1 civarındadır. Din bilgileri kulaktan dolmadır. Kadının adı yoktur. Çatal bıçak kullanmayı bilmezler. Tuvalet eğitimi sıfırdır.

Kolay eğitilmezler. Eğitildiğini düşündüğünüz an çabucak aslına rücû edip vahşileşirler. Yalan milli spor gibidir. Rüşvetsiz devlet düzeni bilmezler. (Kimse Afgan düşmanlığı yaptığımı düşünmesin. Benim iyi dostlarım da var. Sadece genel bilgi veriyorum)

Her ailenin ortalama 10 ve üzeri çocuğu vardır. Bu ülke emperyal devletler tarafından bilinçli olarak câhil ve fakir bırakılmaktadır. Devleti yönetenler dış yardımları kendileri paylaşıp halka çok azını yansıtmaktadır.

Ülkemize kaçak giren Afgan göçmenler geçici ikâmet verilerek kontrol altında tutulmalıdır. Bir planlama çerçevesinde iş gücünden faydalanılmalıdır. Bu göç durumunun faturası BM ile organize edilip karşılanmalı ve Türk halkının sırtına yüklenmemelidir.

Eğer Afganistan gelen bu düzensiz göç kontrol edilmezse ülkemizde ne gibi huzursuzluğa sebep olabileceğini kimse kestiremez. Çünkü bu insanlar 500 yıl geriden geliyor. İlkel ve vahşi. (Umarım kimseyi incitmemişimdir. Durum tespiti yapmaya çalıştım sadece)”

FETÖ’CÜLERİN OYUNU BİTMİYOR

Mağduriyet hikayeleri arkasına sığınan bu hain örgütün uzantıları Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni başörtüsü üzerinden vurmaya kalkıştı. Sınav sorularını çalan, devlet içinde paralel yapılanmaya giden, 'himmet' adı altında haraç toplayan ve son olarak darbe girişiminde bulunup halka kurşun sıkan FETÖ'cülerin sinsiliği ÇYDD hakkında yürüttükleri kampanya ile bir kez daha ortaya çıktı.

Bir FETÖ'cü troll'ün yaptığı ‘Ben üniversitedeyken Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’ndan burs almak için annenizin dahi başörtüsü soruluyordu ve ne hikmetse benim dönemimde oradan burs alan bütün arkadaşlarımın sevgilisi askerdi, o arkadaşlarımın eski sevgilileri ve şimdiki eşleri hala asker’ paylaşımına ÇYDD’den burs alan sayısız öğrencinin annelerinin başörtülerine bakılmadığını ifadeleri şamar gibi oldu, ardından çok sayıda kişi vakfa kısa mesajla bağış yaptı.

Dedim ya bu ihanet şebekesini ülkemizin başına bela edenler bunların temizlenmesinde tutarlı bir yol izleyip siyasi ayağını bularak köklerini kazımaya nedense hiç yanaşmadı. Bakın ÇYDD’nin başkanlığını yapan ve yakalandığı hastalık nedeniyle hayatını kaybeden Türkan Saylan’ı linç etmeye kadar işi götüren ve FETÖ’cülerin savunan çıkışları ile bilinen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu unutmamak gerek. Şimdi demokrasi havariliği yapan bu zatın oğlu Salih babasından farksız değil, oda ÇYDD’ye saldıran trolün paylaşımını beğenmiş. Babası ne ki oğlu ne olsun?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap