SON DAKİKA
SON DAKİKA


Terbiyesizler
11.06.2019
İzlanda’nın yaptığı terbiyesizliği birkaç söz söylemeden geçmek olmaz. Milli Takımımıza yapılan ayıbın daniskasına aynen karşılık verilmesi gerekir. Bu mesele milli meseledir. Evlatlarımıza orada yapılan yanlış öyle nota verilerek geçiştirilecek bir konu değil. 82 milyonu temsil eden, göğsünde ay yıldızı taşıyan evlatlarımıza yapılanlara karşı mutlaka bir yaptırımda bulunulmalı.
Bir avuç nüfusu ile ülkemiz milli takımına ahlaksızca tavır sergileyen İzlanda’ya unutamayacağı bir ders verilmeli. Dilerim ilk ders bu akşam milli aslanlarımız tarafından sahada verilir. Sonra da masada derslerini almalılar. İş başında olan iktidarın bu süreçte neler yapacağını hep birlikte takip edeceğiz.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİ

Dün yaygın medyada neler var diye bakarken, Fatih Ergin’in yazısı dikkatimi çekti. Yazıda 31 Mart seçimini beka seçimi olarak yorumlayan ve gösterenlerin bu seçimi kaybetmelerinin ardından, mitili nerelere attıklarına değinmiştim. “Pontuslu dedikleri, ‘İstanbul’u Konstantinapol olarak görmek istiyor’ dedikleri Ekrem İmamoğlu 23 Haziran’da yeniden kazanmasın diye, ta Diyarbakır’a kadar gidip ‘Lazistan’ ve ‘Kürdistan’ vurgusu yapabiliyorlar. Türkiye’nin iki ayrı coğrafi bölgesini bu şekilde gördüklerini, gün gibi ortaya koyuyorlar” ifadelerine yer veren Fatih Ergin, Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da ‘Kürdistan’ demesinin yanında ‘Lazistan’ demesine de dikkat çekerek, “İmamoğlu’nun Trabzonlu olmasına atıf yaparak sürekli Pontus ithamında bulunmakla, kamuoyunun bilinçaltına nasıl bir mesaj verdikleri ortada değil mi?” ifadelerine yer vermiş.

Terörist başı, bebek katili ile ailesinin ve avukatlarının görüşmesine ve mesajlarının kamuoyu ile paylaşılmasına izin verildiğini hatırlatan Ergin, “Aslında AK Parti’nin sözde Kürdistan’a olan ilgisi yeni değil. Daha önce Erdoğan da, Yıldırım gibi Osmanlı’da Lazistan, Kürdistan eyaletleri olduğundan bahsetmişti. Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da söylediği? Dikkat ettiniz mi; Yıldırım, Diyarbakır’da ‘Lazistan’dan da bahsetti. İmamoğlu’nun Trabzonlu olmasına atıf yaparak sürekli Pontus ithamında bulunmakla, kamuoyunun bilinçaltına nasıl bir mesaj verdikleri ortada değil mi?” ifadelerine yer vermiş.

İstanbul seçimi üzerinden bir bölgenin ve ilin bu kadar rencide edilmesine göz yumulmasının ardında yukarıda dile getirilen ifadeler olmasın! Günlerce seçim adına ağza alınmayacak çirkin sözlerin sahipleri geride kalan süreçte söylediklerini umarım yeniden hatırlarlar. Hatırlayıp biz nerede yanlış yaptık diye şapkalarını önüne koyup düşünürler. Düşünmezlerse de onların bileceği iş, nasıl olsa bu millet bam teline basıldığında nasıl tepki vereceğini dün olduğu gibi bugün ve yarın da gösterecektir.

Söylediklerini unutanlara, Ergin’in yazısında yer alan, “Onların bu mesajına cevabı, 1932’de Dolmabahçe’de söylediği şu sözle Atatürk versin: Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı. Hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır” sözlerini hatırlatmakta fayda var.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap