SON DAKİKA
SON DAKİKA


Top şimdi Başkan'da
8.06.2019

Defalarca yazdık, söyledik, arkadaş Yunan, Pontus yakıştırmaları sizlere bir şey kazandırmaz, aksine milletin daha çok nefretini kazanırsınız diye anlatamadık. Çünkü toplumdan uzak, milletin nelere tepki verdiğini görmeyen duymayan bir anlayış bildiğini okumak için kağıttan aslan kesilmeye devam ediyor.


İktidar partisinin mensupları işi o kadar aşağılık bir duruma getirdi ki Ekrem İmamoğlu’nu Trabzon meydanında karşılayan herkesi Pontus Rum Cemiyeti üyesi yaptı. Yetmezmiş gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya saygısızlık yapan kişiyi Ekrem gibi Müslüman gözüken Pontus ilan etti.


Allah akıl fikir ihsan eylesin. Kusun beyler nefretinizi kininizi kusun. Ama şunu unutmayın ki bu söylemleriniz sizleri büyütmüyor aksine küçültüyor. Silahşörlüğe soyunanlar bilmeli ki bu söylemlerle AK Parti’ye Binali Yıldırım’a zarar veriyorsunuz.


Siz ne kadar aşağılık yakıştırma yaparsanız İmamoğlu o kadar büyüyor. Halkın desteği her gün artıyor. Siz böyle abuk subuk konuşmaya devam edin. Beyler deniz bitti kara göründü siz hala farkında değilsiniz.


Dün gazetemizde AK Parti Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in Trabzon’un duygularına rehber olacak sözler yer aldı. Genç’in, "Bizim alnımız ak, tarihimiz paktır. Trabzon’u karalamak kimsenin haddine değildir. Bu şehire laf söylemeyi bırakın, yan gözle bile bakanların akibeti hayr olmamıştır. Bu kendini bilmezler bize ve bizimle beraber Trabzon ve civarında yaşayan herkese Pontus diyerek, bilerek ya da bilmeyerek kime hizmet ediyorlar acaba? Hangi değirmene su taşımaktalar? Neyin hesabını gütmekteler? Kimse şanlı ismimizi karalamaya çalışmasın. Bu beyhude bir çabadır. Bu tür söylemleri ısrarla söyleyenleri ve paylaşanları, hangi siyasi görüşten olursa olsun, şiddetli kınıyor özür dilemesini bekliyorum.” Sözlerini herkesin iyi okumasını tavsiye ediyorum, çünkü gidiş hiçte iyi sinyaller vermiyor.


Bu söylemlerden yola çıkarak vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bölgemizi, Trabzonluları en iyi tanıyan cumhurbaşkanımızın bir kenti ve insanlarını rencide eden söylemlerde bulunan kişilere cevap vermeli” şeklinde istekleri de gazetemizde yer aldı.


Kahramanlıkları ili her zaman iftihar edilen Trabzon’a bu çirkin yakıştırmayı yapanlar, işi Müslümanlıkla bile bağdaştırmaya kadar getirip sulandıranların artık okkalı bir cevap hakkı oldu. bu anlamda cumhurbaşkanının söyleyeceklerini vatandaşlar merakla bekliyor.




© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap