SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper
28.06.2020
Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper göreve başladıktan sonra kentte herkes tarafından sevilen sayılan bir müdür oldu. Alper’in yürekleri kazanması kendisinin sahip olduğu yürekli bir adam olmasından kaynaklanmıştır. Türkiye Polis Platformu tarafından en sevilen müdür seçilmesi de bunun karşılığıdır. Sırtında onurla ve gururla taşıdığı üniformasının kendisine verdiği sorumluluğu yerine getirmede milletle, millet, ülke, vatan, devlet ve bayrak için el ele verdi. Alper’in bugüne kadar izlediği yol, sahip olduğu kişilik ve halkın içerisinden biri olması onu sevilen bir isim yaptı. Durup dururken kimse en çok sevilen müdür olmaz. Görevini eksiksiz yapmak, sahip olduğu konum ve koşulların kendisine verdiği yetkiyi ülkenin ve milletin huzuru için kullanırsan, millete tepeden bakmazsan, onların gönüllerine dokunup güven verirsen karşılığını alırsın. Gönüllerde yer bulan Alper, seversen sevilirsin sözüne bir örnek oldu. Başarının temelinde işi ve insanı sevmek yatıyor. Kapıları kapatan değil açan, gönülleri kıran değil kazanan bir isim olan Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’e gösterilen bu teveccüh az bile. Bu vesile ile ben de kendisine başarıyla, yolunun açık ve aydınlık olmasını diliyorum.

BAŞIMIZA İCAT ÇIKARMA

Biraz arkanıza yaslanın ve okuyun, bunlar ne kadar doğru diye düşünün. Bu alıntı pazar günü hepimizi biraz daha derin düşüncele re sürükler umarım: “Avrupalı 30 m2 dairede yaşar, bütün dünyayı gezer, vizyonu genişler... Bizim evlerimiz maşallah yayla gibi, çoğumuz değil dünyayı, kendi ülkemizi bile gezmemişiz görmemişiz. En büyük hayalimiz mobilyalarımızı yenilemek, arabamızda cep telefonumuzda bir üst modele geç mek. Sizin hiç her şeyini satıp savıp dünyayı gezmeye çıkan bir yakınınız oldu mu? Benim olmadı. Yılbaşı çekilişleri öncesi ‘büyük ikramiye’ ile ilgili sokak röportajlarını bir izleyin lütfen, insanlarımızın hayallerini dinleyin ‘Daha büyük bir ev, son model araba, onu alırım, bunu alırım’ v.s. Bir tek kişi de çıkıp, parayı kapıp dünyayı gezerim demez. Daha hayal kurmayı bile bilmiyoruz biz. Kendi yarattığımız konforlu hapishanelerde yaşamak, son model arabaya binmek, yeni mobilyalar almak bizim hayalimiz bu. Çünkü hayatları boyunca ev ve araba taksiti ödeyen, hiç çılgınlık
yapmamış, hayal kurmaya kalksak ‘başımıza icat çıkarma’ diyen ebeveynlerle büyümüşüz biz...”

İŞTE MİLLETİN EFENDİSİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, “Köylünün halini anlatan muhteşem bir fotoğraf. Emek, çalışma, alınteri, yorgunluk, umut, azim, hepsi var fotoğrafta. Köylünün ürününe fiyat biçenler bu fotoğrafa bir daha baksın” sözleri ile paylaştığı bu fotoğraf, Atatürk’ün de dediği gibi milletin efendisi olan köylümün yerilmeye değil övülmeye hakkı olduğunu bir kez daha hatırlanmasına neden olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap