SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tutmuyor Artık Yama Tutmuyor
7.12.2021

Ekonomide yaşanan çöküş Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlarını sırasıyla alıp maziye götürdü. Adeta mevsimlik işçi gibi başkan ve bakan değişmeye başlandı. Hep sorun bu koltuklarda oturanlarda arandı ne hikmetse iktidarın başında olan kişi kendinin yaşananlarda etkisinin olduğunu düşünmeden durmadan hükümete yama yapmaya başladı. Tutmuyor artık bu yamalama adımı. Çünkü yırtık çok büyük.

Neden derseniz güzel bir söz vardır yola çıktıklarını yolda bulduklarınla değişmeyeceksin. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’da yola çıktığı bütün yol arkadaşlarını bir kenara itti, yine yeniden dedi her seferinde de başarısızlık geldi.

AK Parti yola çıktığında var olan isimlerden hiç biri bugün yok. Hepsi ya darıltıldı, yada aba altından sopa gösterilerek uzaklaştırıldı. Yine bir söz vardır güç zehirlenmesi diye. İşte bugün AK Parti’nin başında bulunan Erdoğan’ın böyle bir konumda olduğu herkes tarafından seslendiriliyor. Yanında, yöresinde ve çevresinde kim var ise onları o koltuklara oturtan

Erdoğan, ‘Kur bugün düşer yarın çıkar’ doğru düşer de çıkarda ya milletin cebindeki para ile sofrasındaki ekmek. Cepler kur çıktı delindi, sofradaki ekmek kur çıktı küçüldü, mutfaklar yangın yerine döndü.

Erdoğan kimsede suçu aramamalı, iktidar olunan ilk yıllarda takır takır işleyen tekere çomak sokmuş ve bugünlerin habercisi olmuştur. Aradan geçen 18 yılda yapılan yamalar tutmadı ve fren patladı. Bu saatten sonra kurtuluşun adresi seçimdir.

İNSANIN DÜNE KENDİYLE YÜRÜR

Çiçeği burnunda Hazine ve Maliye bakanı ile ilgili geçmişte dile getirdikleri ortalığa saçılmaya başladı. Hep söylerim insanların dünü kendi ile yarınları gelir. Bakanın 2014 yılında hazırladığı bir tezinde dile getirdikleri bugün önüne konulmaya başlandı.

Bakan Nureddin Nebati’nin FETÖ elebaşısını ziyaret ettiği fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından bugün oturduğu koltuğu borçlu olduğu Atatürk’e alerjisi olduğunu da millet öğrendi. Bakan hazırladığı aynı tezde Atatürk’ün devrimlerine de atıfta bulunarak nurculuğu övmeye kadar işi götürmüş. Tezinde, “Nurculuk, halkın içselleştiremediği Kemalist devrimlere bir tepkidir, alternatif bir modernlik önermektedir” demiş.

Bakan bununla da kalmamış, “AK Parti’nin Sünni gelenekle devleti barıştırdığını söylemek mümkün. Kemalist seçkinlerin temsilciliğini üstlendiği Batılı değerler, bugün çevrenin partisi olan AK Parti tarafından kültüre, öze ve değerlere dayalı unsurlar da dahil edilerek derinleştirilmekte” iddiasında bulunuyor.

Nurculuğu Atatürk’ün devrimlerine alternatif olarak gören bakanın sanırım cumhuriyetten haberi yok. Söylenecek çok söz var ama, her şeyin ilacı zamandır diyerek söyleyeceğim şu lütfen elinizi ve dilinizi dinimizin ve Atatürk’ten çekin. Bırakında yaşayalım.

OYUN KURUCULARIN PİS OYUNLARI

Hatırlarsınız umarım iklim aktivisti Greta Thunberg'in kurduğu Fridays For Future grubu üyeleri bir skandala daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayı bir kenara not etmiştim.

İklim aktivisti Greta Thunberg'in grubu, Türkiye ayağının 10 Kasım Atatürk'ü anma paylaşımını beğenmeyip ağır hakaretlerde bulundu. Telegram konuşmaları ifşa olan grubun Atatürk'ü Hitler'e benzettiği ve Türkleri soykırım yapmakla suçladığı görünüyor. Tıpkı içimizdeki hainler gibi.

Bu grubun üyeleri iklim adına yola çıkmışlar ama küçük beyinleri ile dünya lidere Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmekten geri kalmamışlar. Maşa olmak için hayat bulan bu grup ile ilgili Banu Avar çok güzel bir tespit yapmış.

Avar, “Umarım gençlerimiz oyun kurucuların pis oyunlarını bozar” diyerek, “Atatürk’ün Greta örgütünün hedefinde olması sizi neden şaşırtıyor ki? Defalarca yazdık bu küçük kız küresel çetenin oyuncaklarından biri!

Kendisine söylenenleri yapıyor ve her ülkede gruplar oluşturuyor. Tipik bir ‘sahte muhalefet’ bebeği. Wiki FFF (Fridays For Future) Gelecek için Cumalar adlı Greta hareketini şöyle anlatıyor: “İklim için Gençlik, İklim Grevi veya İklim için Gençlik Grevi olarak da bilinen İklim için Okul Grevi, siyasi liderlerden iklim değişikliğini önlemek için eylem talep etmek için, gösterilere katılmak için Cuma derslerini atlayan okul öğrencilerinin uluslararası bir hareketidir. “

Birçok ‘küresel’ hareket gibi bu hareketin de ipleri küresel sermayenin elinde. Yani havayı en çok kirleten, insanları yokluğa göçe ve ölüme mahkum edenler iklim koşullarının düzelmesini savunur gibiler… Şimdi de birden bire Atatürk karşıtlığıyla adlarından söz ettirdiler. Tıpkı bilinen bazı başka küresel hareketler gibi onlar da Mustafa Kemal Atatürk ve ulusal hareketlere nefret söylemi içindeler!”

Küresel sermayenin yapmayacağı kalleşlik yoktur. Her ülkede hakim olma adına çeşitli oyunları vizyona o ülkelerde tespit ettikleri isimlerle vizyona koyarlar. Avar’ın dediğine bir eklemede ben yapıp Türk Milleti, en büyük Türk Atatürk’e karşı iğrençlik peşinde olanlara fırsat vermeyecektir.



© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap