SON DAKİKA
SON DAKİKA


unutMADIMAKlımda
3.07.2021

Beyler defalarca dile getirdim, germeyin milleti, oynamayın ülkemin dinamikleri ile, saygı duyun insanların hayatlarına, karışmayın inançlarına, acılarını yaşayanların acılarını maniple etmeyin diye.

Sivas Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın sanatçı ve iki otel görevlisi için bir çok yerde anma düzenlenirken katliamda hayatını kaybeden Metin Altıok’un memleketi Bergama’da eğlence organize ediliyor.

Ülkemizin tarihinde kara bir sayfa olarak yer alan bu olayın yıldönümünde bu tür hareketlerle büyüdüğünüzü, yüceldiğinizi ve saygın olduğunuzu mu sanıyorsunuz. Bence daha fazla tepki topluyorsunuz.

Nasıl bir ruh anlayışına, yada nasıl bir vicdana sahipsiniz, yakılan insanların acılarının tazelendiği günde eğlence düzenliyorsunuz. Bu yaklaşım ve atılan adım düpe düz toplumu bölmek, acılar ile dalga geçmek ve saygısızlıktır.

Ayıptır günahtır be.

Nasıl bir toplum olduk be. Nefret tohumları eken siyasi irade, nefret söylemlerine çanak tutan bir siyasi irade toplumu içinden çıkılmaz bir karmaşaya sürüklüyor. Yakılarak can verenlerin ölüm yıldönümünde eğlenmek hangi inançta var be.

2 Temmuz tarihinde eğlence var diye afişler asmak hangi aklın ürünü arkadaş. Bunu bir hafta sonra yapsanız incileriniz mi dökülür. Yada bir yeriniz mi eksilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bas bas bağırıyor, gönülleri kazanın, gönüllere girin diye ne duyan var nede uyan.

Bu anlayış önümüzdeki yılda kurulacak sandıkta size oy yağdırmaz beyler bilesiniz. Bu millet yakılan insanların anılacağı günde eğlence düzenleyen anlayışı sandığa gömmekten imtina etmeyecektir biline.

Bir tarafta Cumhurbaşkanının sözünün hayat bulması için çırpınan partililer, diğer tarafta ölümlerin üzerinden siyaset yapan anlayış ile sosyal medyadan insanları linç etmeye yönelik klavye kabadayılığı yapanlar. Bu yaptığınızın adı olsa olsa AK Parti’ye ihanet olur.

Bu vesile ile Sivas Madımak otelde yakılarak hayatları ellerinden alınan aydınları unutMADIMAKlımda diyerek anıyorum.

EVLADIM ÖLDÜ BENİM BE

Bu sözler üç yıldır gözyaşı dinmeyen Mısra Öz adlı anneye ait. Çorlu’da 8 Temmuz’da meydana gelen tren faciasında 25 kişi hayatını kaybetmiş 328 kişi yaralanmıştı. Eski eşi Hakan Sel ile birlikte kazada hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz kazanın 3. Yıldönümüne bir hafta kala ifadeye çağrılmış, suçu mahkeme heyetine hakaret etmekmiş.

Vay be 3 yıldır olayla ilgili bir kişi dahi tutuklayamayan, olayın failleri hakkında gerekli yaptırımları yerine getirmeyen mahkeme acılı anneyi ne tesadüf ki kazanın yıldönümünden 1 hafta önce ifadeye çağırdı.

Bu, Mısra Öz üzerinden kamuoyuna gözdağı vermek anlamı taşımaz mı? Yıldönümünde kimse konuşmasın, hayatını kaybeden 25 kişinin hesabı sorulmaması yönünde aba altından sopamı gösteriliyor bu çağrı ile acaba?

Acılı anne Mısra Öz’ün "Çorlu’nun 3. Yıl dönümüne 1 hafta kala, bugün karakoldan aranıp ifade vermeye çağırıldım. Mahkeme heyetine hakaretten. 3 yıldır bir kişiyi dahi tutuklayamayan, gerçek sorumluları yargı önüne getiremeyen heyete sevgi sözleri söyleyip bağrıma mı basmalıyım? Evladım öldü benim be!" paylaşımını herkesin vicdanına sunuyorum.

GAZETE OKUMAK SERBEST

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan berber, kuaför, güzellik ve spor salonları, kahve ve kıraathaneler, çay bahçeleri, dernek lokalleri, internet kafelerde, halı sahalarda, bilardo salonlarında gibi iş yerlerinde gazete bulundurma yasağının kalkması yönünde dile getirilen çağrılara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bilim Kurulu bununla ilgili düzenlemeyi geçen cuma günü yaptı ama 1 Temmuz’dan geçerli olacak” cevabını verdi, gazete okumanın önündeki yasak kalktı.

GÖZÜNÜZ AYDIN

İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesi adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı aldığı karara yapılan 220’nin üzerinde itirazı Danıştay oybirliği ile reddetti. Gözünüz aydın.

Bu karardan sonra sizin aklınıza ne geldiğini bilmem ama benim Danıştay’ın bu kararının ardından aklıma Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın, “Unutmayalım ki, fikri ve vicdanı hür olmayandan hâkim olmaz. Aklını ve vicdanını başkalarına kiralayan veya iradesine ipotek konmasına izin veren kişiden hâkim olamaz. Hukuk devletinde, uzaktan kumandalı yargı da, yargıç da düşünülemez” sözleri geldi.

SANA NE ZİRZOP

Kadınlar, çocuklar üzerinden öyle saçma sapan gelişmeler yaşanıyor ki isyan etmemek mümkün değil. Taciz edilen çocuklar ile ilgili verilen karar milletin tepesini attırırken İstanbul Kadıköy’de şort giyen kadına hakaret etme cüretini gösteren alçaklar türemeye başladı.

İnsanın ‘sana ne lan yavşak’ diyesi geliyor. Milletin ve kadınların giyimleri ile ilgili ahkam kesen bu geri zekalılara artık mahkemelerin gerekli cezaları vermesi gerekir. Kadınlar Çarşaf ta, pantolon da, şortta giyer, türbanda takar, başörtüsü de takar. Size ne. Sana ne zirzop. Çekin artık o karanlık düşüncelerinizi ve ellerinizi kadınların ve çocukların üzerinden. Toplumun sabrını taşırıyorsunuz şimdiden

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap