SON DAKİKA
SON DAKİKA


Utan utan!
8.06.2020

Gün geçmiyor ki sosyal medyada birileri hakaretler yağdırmasın! Sevmediği kişilere ya da STK’lara karşı ağır sözler söyleyerek, akılları sıra iktidara şirinleri oynuyorlar. Bunlardan biri de Ankara Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı... Almış sazı eline, öğretmenlere seslenmiş, aba altından sopa göstermiş! Yetmezmiş gibi de okul idarecilerine, öğretmenlere iletmesi için gönderdiği bir mesajının altına Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) ‘Şerefsiz terör örgütü’ diyerek hakaret etme cüretini gösterdiği iddia edildi. Arkadaş, sen kafayı mı yedin? Ülkemizin yaşadığı sürecin yanı sıra yaptıkları görev nedeniyle kahramanlarına bu sözleri nasıl söylersin? Bu adama gerekli yaptırım zaman geçirilmeden umarım gerçekleştirilir. Terör örgütü yakıştırması yapan bu zata söylenecek en güzel söz; “Sizleri Allah ıslah etsin!”

 

BİNALİ YILDIRIM!

 

Cumhurbaşkanı’nın sadık dostu ve yol arkadaşı. TBMM yeni başkanını seçmeye hazırlandığı süreçte Yıldırım’ın adı başkanlık için gündeme yeniden geldi. Temmuz ayındaki seçimde başkanlık koltuğuna oturur mu derseniz, uzak ihtimal derim! Çünkü yapılacak kabine değişikliğinde; Yıldırım etkin ve icracı bir bakanlık koltuğuna oturur. Cumhurbaşkanı kabinesini güçlendirme adına; Yıldırım tercihini kullanabilir. TBMM başkanlığı için Yıldırım’ı parti içerisinde öne sürenlerin yarattıkları ortamın her zamanki gibi nabız yoklaması olduğunu düşünüyorum.

 

ATATÜRK’ÜN TARIM MİRASI

 

Ülkemizin kurucusu Atatürk ile zoru olanlar bilmeli ki onun emanetinin bekçileri olan millet ona karşı yapılan saygısızlığın bedelini sandıkta ödetir. Atatürk'ün hazineye bağışladığı ve üzerinde Ankapark adıyla 750 milyon dolara metal mezarlığı kurulan Atatürk Orman Çiftliği arazisinden sonra şimdi de Yalova'da Atatürk'ün damgası olan tarım arazisi, Millet Bahçesi yapılıyor. Şaşırmamak elde değil. Tarımda neredeyse tamamen dışa bağımlı hale gelen ülkemizde bu yanlışı düzeltme yerine yok etme adımları atılıyor. Bu yanlışlar ortada dururken kimse tarıma çiftçiye destekten bahsedememeli.

 

Yalova’daki Millet Çiftliği, 1929 yılında Atatürk tarafından tarımsal üretimi teşvik için satın alınmıştı. Millet Çiftliği halen “Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü” olarak kullanılıyor. 113.4 dekar büyüklüğünde olan Hazine'ye ait taşınmaz, 20 Mayıs 2020 tarihli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yazısı ile “Millet Bahçesi” yapılması için TOKİ'ye tahsis ediliyor. Gel de üzülme. Tarım can çekişiyorken hala Atatürk’ün mirası tarım alanlarını yok ediyoruz. Yazık çok yazık!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap