SON DAKİKA
SON DAKİKA


Utanma üzerine hatırlatılanlar
25.01.2022

Ülkemizde yapılan hatalar, milletin ekonomisinin çökmesi, siyasetçilerin eylem ve söylemleri aldı başını gitti. Siyaset aranasında yapılan yanlışlara iktidarın ‘utanmaz’ etiketi yapıştırmasını konu alan alıntıda utanılması gereken gelişmelerin neler olduğunu hatırlattı;

“Siz ihmaliniz sonucu tren kazasında çocuğunu öldürdüğünüz anayı mahkemelerde süründürmekten, polisin gaz kapsülüyle öldürdüğü çocuğun annesini meydanlarda yuhalatmaktan çekinmediniz.

Yönettiğiniz ülkede emeklinin çöpten ekmek toplayıp yemek yapmasından utanmadınız, askerinizin canlı yayında yakılmasından utanmadınız, ormanlarınız yanarken uçağımız olmamasından ders almadınız.

Ülkeyi bir cemaate teslim edip, ordusunu yargısını polisini cemaate kaptırıp, o cemaatin darbe yapmasından utanmadınız. Cemaat yurtlarında çocuklara tecavüz edilmesinden, Aladağ’da çocukların yanmasından kendinize pay çıkarmadınız.
İnsanları 1 lira ucuza soğan patates alabilmek için tanzim satış kuyruklarına sokmaya, oy için terör örgütü liderinden mektup dilenmekten kaçınmadınız.
Köprülere dolarla geçiş garantisi verip, Amerikan enflasyonu oranında arttırmaktan, yargı yolunu Londra mahkemesine teslim etmekten çekinmediniz.
Ruslar bomba atıp 35 askerimizi öldürdüğünün ertesi günü Kremlin sarayında kapı önünde bekletilmekten utanmadınız. 312 madenci Soma’da toprak altında can verdi, o madenin sahibini hapisten kurtarmaktan geri kalmadınız.
Dünyanın en iyi 3 Havalimanından biri seçilen Atatürk Havalimanına uçak inemesin diye başka yer yokmuş gibi 2 pistini parçalamaktan geri kalmadınız. 10 bin dolar aylık rüşvet alan vekilden utanmadınız.
KPSS’de, ÖSS’de soruları çalıp hakkını yediğiniz, mülakatlarla elediğiniz, işsiz kaldıkları için intihar eden gençlerden ve milletin namusuna küfredenin vergi borcunu affetmekten imtina etmediniz.
Her gün birden fazla kadının katledilmesinden, katillerin cezasız kalmasına göz yummazdınız.
Daha yazılacak onlarca şey var ama saymanın ne manası var yine umursamayacaksınız. Umursayacak olsanız Katar’a, 15 Temmuz’un arkasındaki şerefsizler dediğiniz BAE’ye avuç açmaya gitmezdiniz.”

HATIRLAYINIZ ...

Manevi dünyamızı erozyona uğratan çirkinliklerin yaşandığı bu günlerde en büyük Türk, dünya lideri Mustafa Kemal Aatürk’ün, ''Bizi yanlış yola sevk eden habisler, biliniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşlerdir. Saf ve nezih halkımızı hep şeriat sözleriyle aldata gelmişlerdir. Onlar her hayırlı hareke dinle karşılarlar, halbuki hamdolsun hepimiz dindarız.

Artık bizim dinin icaplarını, dinin yasaklarını öğrenmek için şunun bunun dersine ve akıl hocalığına ihtiyacımız yoktur. Milletimizin içinde hakiki, ciddi alimleri vardır. Milletimiz bu gibi alimleriyle iftihar eder. Bu gibi alimlere gidin, bu efendi bize böyle diyor, siz ne diyorsunuz deyin. Fakat umumiyetle buna da ihtiyaç yoktur. Bilhassa bizim dinimiz için herkesin elinde bir ölçü vardır. Bu ölçü ile hangi şeyin dine uygun olup olmadığını kolayca takdir edebilirsiniz.

Eğer bizim dinimiz akla ve mantığa uygun bir din olmasaydı mükemmel olamazdı, dinlerin sonuncusu olmazdı.

Bütün zorba hükümdarlar hep dini alet edindiler; hakiki ulama ve dini bütün alimler hiçbir vakit bu zorba hükümdarlara boyun eğmediler. Fakat gerçekte alim olmakla beraber, sırf o kılıkta bulundukları için alim sanılan, çıkarına düşkün, haris ve imansız bir takım hocalarda vardır. Hükümdarlar işte bunları ele aldılar ve işte bunlar dine uygundur diye fetva verdiler. Gerektikçe yanlış hadisler uydurmaktan çekinmediler. Gerçek ve imanlı ulema her vakit her devirde bunların kinine hedef oldu.

Bizim dinimiz, milletimize hakir, miskin ve zelil olmayı tavsiye etmez. Tam tersine Allah’ta, Peygamber de İnsanların ve milletlerin izzet ve şerefini korumalarını emrediyor'' sözlerini hatırlamakta fayda var.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap