SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vali Tuncay Sonel ile Ordumuz daha da büyüyecek
19.08.2020

Meslek yaşantımda çok belediye başkanı, vali, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanı gördüm. Bunlara bir de kaymakamları ekleyebilirim. Görev yaptıkları yere pozitif sinerji saçan, milletle aynı safta yürüyen, burnu kaf dağında gezmeden hizmet verenler bunların karşılığını her zaman almıştır.

Sözü uzatmadan Ordu Valisi Tuncay Sonel’e getireceğim. Kendisini Gümüşhane’nin Köse ilçesi ile Trabzon’u Of ilçesinde kaymakamlık görevlerinden tanıyorum. Görev yaptığı her yerde arkasında iz bırakarak giden Sonel’in halkın gönlünde taht kurduğunu görmek mümkün.

Kendisini ziyaret ettik, sahip olduğu pozitif sinerjiden bir şey kaybetmemiş, yıllar onun sadece saçlarına aklar düşürmüş. Tunceli’den gelirken halkla vedalaştığının yer aldığı kareler onun devlet adamlığının yanı sıra birey olarak herkesin gönlünü dokunan adımları yüreğinden gelen hizmet sevdası ile attığını göstermekte.

Sonel’in Ordu’da Tunceli’den daha aktif ve kente giderken arkasında kalıcı eserler bırakacağına inanıyorum. Zorlukları sever, sorunları aşmada güçlü ve dirayetle, ülkeye ve millete hizmet söz konusu oldu mu engelleri aşacak kadar bilgili olduğunu söylemek isterim.

Sonel gibi bir valiye sahip olan Ordumuz bu anlamda şanslı diyebilirim. Öksüz, yetim, engelli, gazilerimiz, desteğe muhtaç herkese devlet ananın şefkatli elini uzatan, kentin değişimini, gelişimini, sosyal, ekonomik, turizm ve kültürel anlamda büyümesini sağlayacak devlet babanın kararlığını gösterip millet ile bütünleşerek sonuca endeksli çalışan bir isimdir Vali Sonel. Kendisini yıllar sonra aynı kararlılıkta ve ülkeye millete hizmet heyecanı içerisinde görmek ülkemiz ve milletimiz adına beni gerçekten mutlu etti.

Sohbetimizde teröristlerin huzursuz ettiği Tunceli’mizde yaptıklarını anlatırken gözlerindeki ışıltıyı herkesin görmesini isterdim. Mutlu bir kent oluşmasına katkı koymanın ifadelerini Sonel’in yüzünde görmek mümkün oldu. Demek ki Tunceli’den kendisini uğurlayanların akıttığı gözyaşı boşuna değilmiş.

Bölgemizin inci tanesi illerinden biri olan Ordumuzun Vali Sonel ile birlikte bugünkü konumdan daha üst sıralara yükseleceğini söyleyebilirim. Yeter ki kendisine köstek olunmasın. Gülen ve pozitif enerji saçan Vali Tuncay Sonel ile Ordumuz gülecektir.

Vali Sonel’in geleceğimiz olan çocuklar için yaptıklarını da unutmamak gerek. Yüzlerce çocuğa mektup yazıp onların hayallerini gerçekleştirdiğini, çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizi her yıl yurt dışına göndererek ödüllendirdiğini hatırlamak gerek.

Ülkemizin en büyük sıkıntısı olan istihdam adına Tunceli’de yaptıklarını burada anlatmaya kalksam sayfa yetmez. Eli öpülesi yaşlılarımız ve kadınlar için yaptıklarını iyi okumak gerek.

Esnafımızdan tutunda iş insanlarına varıncaya kadar her kesimle el ele vererek Tunceli’nin kaderini değiştiren Vali Sonel’e başarılar diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap