SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni Partiler
13.08.2019

Günlerdir eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Bakan Ali Babacan’ın yeni parti çalışması yaptıkları konuşuluyor, yazılıyor çiziliyor. Her gün başladılar, başlayacaklar, kadro oluşturuyorlar gibi değişik haber ve yorumlar yapılıyor.

Bu gelişmeler ışığında Türkiye Büyük Millet Meclisi kulislerinde kurulacak partilerin alacağı oylar ile diğer partilerin alacağı oylar üzerinde tahminler yapıldığı da seslendirilmeye başladı. Davutoğlu ve Babacan’ın parti kurmaları halinde hangi partiden oy alacağı yönünde bu iddialar şu şekilde dile getiriliyor.

Davutoğlu ve Babacan’ın parti kurmak için sonbaharı beklediği ileri sürülürken, meclis kulislerinde ve kamuoyunda bugün parti kurulması halinde, AK Parti’nin yüzde 39, CHP’nin yüzde 27, HDP’nin yüzde 11, İYİ Parti’nin yüzde 10.1, MHP’nin ise 9.9 olarak gözüktüğü iddia edildi.

İki partinin kurulması halinde alacakları oy oranı ise Babacan’ın yüzde 8, Davutoğlu’nun ise yüzde 3 civarında oy alacağı bu iddialar arasında yer almakta.  Yeni partilerin hayata geçmesi durumunda alacağı oylar yüzde4-5 oranında AK Parti’den geldiği, İYİ Parti, CHP ve MHP’de de 1.5-2 puanlık düşüşler gözlemlendiği dile getirilse de bu partilerin kadrolarının ortaya çıkmasıyla tablonun nasıl oluşacağı da merak konusu olsa da siyasetin önümüzdeki aylarda yeniden şekilleneceği uzak bir ihtimal değil iddialarının gerçeğe dönüşüp dönüşmediğini hep birlikte göreceğiz.

AK Parti’nin kendi bünyesinde teşkilatlarından ve üst yönetiminden kaynaklanan hataların sonrasında genel seçimde milletvekili tercihlerinde ve yerel seçimlerde aday tespitlerinde yaşananlar metropol kentlerin başkanlık seçimlerinin kaybedilmesi ile başlayan tartışmalar yukarıda ileri sürülen iddiaları da gündeme taşıdı.

Dile getirilen bu iddialara rağmen iktidar partisinin tecrübeli ve deneyimli güçlü bir lidere sahip olduğunu kimsenin de unutmaması gerekir. Sonbahar’da siyasetin nasıl şekilleneceğini bekleyip göreceğiz. Tabi bu arada Cumhur İttifakının da nasıl bir yol haritası çizeceğinin de önemli olduğunu unutmamak gerek. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap