SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yenilik gerekli
13.06.2020

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim üniversiteleri, fen, teknoloyi üniversitelerini tanımalıyız. Bugün İsrail'deki teknoloji laboratuvarlarındaçalışmak için dünya profesörleri sırada bekliyor. İngiltere'de, Çin'de ve Gürcistan'daki Biyolojik araştırma laboratuvarlarını tanımak. Bizim laboratuvarlarımız dünya çapında değil. Dünyanın yazdıklarını okuyoruz. Söylenenleri dinliyoruz. Laboratuvar çalışmaları çok önemlidir. Gürcistan ve Çin'deki laboratuvarlarda çalışan gençlerimiz olmalıdır. Gayret edelim” ifadeleri okurumuza ait. Bu sözler üniversitelerimiz ne zaman teknoloji ve tarım alanında yeniliklerle ve buluşlara imza atacak diye merakla bekliyoruz. Birbirimizi kandırmayalım, üniversitelerimizin sayısının çoğalması öğrencilerimizin tam donanımlı olarak hayata atılmasına istenilen düzeyde katkı koymadığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle üniversitelerin yurt dışında içeride araştıran, bulan, yetiştiren, geliştiren ve en önemlisi ülkemizin gelişmesine katkı koyacak olan evlatlarımızı tam donanımlı hayata hazırlamaktır. Bu anlamda YÖK başta olmak üzere yenilik gerekli.

 

KTÜ VE ASIM ÖREM

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın görev süresi doluyor. Baykal’ın görev yaptığı sürece köstek olanların gözü aydın olsun. Dediğim gibi üniversitelerimizin bina olarak değil bilim olarak büyümesine katkı koyma adına Baykal’ın uğraşlarını görme yerine yermeyi alışkanlık haline getirenler bir yerlerine kına yaksın diyorum. KTÜ’de Baykal sonrası için rektör olarak görev yapacak bir ismi gündeme getirmekte fayda vardır diyorum. Kim derseniz Prof. Dr. Asım Örem. 1982 yılından beri KTÜ’nün içerisinde olan Örem’in bu görevin üstesinden gelecek kadar donanımlı olduğunu belirtmek isterim. Mezun olduğu okulunda rektörlük görevine gelmesi halinde aldığı bayrağı daha yükseklere taşıyacağı inancı üniversite bünyesinde de hakim. Rektör Yardımcısı olarak son yıllarını sevdalısı olduğu Trabzon’a ve KTÜ’ye hizmet ederek geçiren Örem’in rektörlüğe aday olması şart. Aday olması halinde kentin, spor ve üniversite camiasının her kesiminde destek göreceğini şimdiden  söyleyebilirim.

 

OKURUN SÖZLERİ ÇOK MANALI

 

Salgını fırsata çevirenler kısa sürede köşe olmanın hesabını iyi yaptılar. Ekonomik anlamda maskeden, hijyene kadar birçok sektörde kazançlar tavan yaptı. Diğer taraftan vatandaş elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemez hale geldiğini belirtmiştim. Okurumuz bu yanlışa, “Kentlerde yaşayan köyü, yaylası olmayan, geliri de olmayan vatandaşların doğalgaz ve elektrik, su giderlerini nasıl öder? Bütün mesele kaynak bulmaktadır. Kentlerin zenginleri, isterse bu ailelere yardım yapabilir. Fatih, İstanbul'u aldıktan sonra, idareciler yazdığı uyarılarda, insanların ırkını, dinini sormayınız. Onların aç mı, neye ihtiyacı olduğunu sorunuz. 1950 yılından sonra , bugün Avrupa’da 5 milyon Türk ailesi yaşıyor. Neden Avrupa’ya gittiler iş ve aş için. Türkiye'de iş ve aşa çok ihtiyaç vardır. Mesele kaynak bulmaktadır” sözleri ile değerlendirmede bulundu. Halkın adeta sesi olan bu okurumuzun sözleri umarım okuyanlarda farklı anlayışların doğmasına neden olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap