SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yıldırım'a çağrı
26.06.2019
İstanbul seçimi son buldu. Trabzonlu Ekrem İmamoğlu ikinci kez seçilerek başkanlık koltuğuna oturdu. İmamoğlu’nun önünde zorlu bir süreç var. Sevgi dilinin yanı sıra vatandaşa sunulan belediye projelerinin de seçim kazandıracağına pazar günü hep birlikte şahit olduk.

Yeni dönemde iktidar partisinin bir kenara ittiği eski yol arkadaşlarının kuracağı yeni parti nedeniyle kan kaybetmeme uğraşını vereceğini söyleyebilirim. 
Kurulacak yeni parti iktidara kayıp yaşatır mı, elbette yaşatır. İstanbul seçiminin ardından Ankara kulislerine öyle bir iddia düştü ki, adeta bunun habercisi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de içerisinde olduğu yeni hareket İstanbul seçiminde iki kez yenilgiye uğrayan Binali Yıldırım’ı da saflarına davet ettiği iddiası bomba etkisi yarattı.
Gül’ün, Yıldırım’a ‘bize katıl’ çağrısı yaptığı yönündeki bu iddia ile Ankara çalkalanıyor. Eski AK Partili bakan Ali Babacan’ın genel başkanlığında oluşacak parti için çalışmaların hız kazandığı bu günlerde Yıldırım’a yapıldığı söylenilen çağrı önem taşıyor.

Bu arada, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bu hareketin içerisinde yer almasının beklendiği, almazsa kendi başına farklı bir yol çizmesinin muhtemel olduğu da iddialar arasında. Gül’ün desteği ile kurulacak partinin Babacan liderliğinde siyaset dünyasına yeni bir soluk getirip getirmeyeceği ise bir başka tartışma konusu olarak değerlendirilebilir.
Abdullah Gül’ün onursal başkanlığını yapacağı söylenen partiye AK Parti’ye küsenlerin, yolda bırakılanların yanı sıra birçok önemli ismin yeşil ışık yaktığı da başkentte konuşuluyor. Kısaca İstanbul seçimi siyaset sahnesinde yeni vizyonların, yeni parti oluşumuna yol açtığı yaşanan, söylenilen ve ileri sürülen iddialara neden olmuştur.





© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap