SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yok mu Başka Yetenekli
26.06.2020

 

Ülkemizde yapılan atamalara bakıldığında insanın aklına görevleri yapacak yetenekli başka kişi yok mu? Sorusu geliyor. Bir koltukta 4 karpuz taşıyanların sayısı artmaya başladı. Bu koltuklar bu kadar bedavamı ki dağıtılıyor.

Güreşçi Yerlikaya’nın atamaları kabul görmez tepki ile karşılanırken, AK Parti eski milletvekili Ebubekir Gizligider Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliğine atandığını öğreniyoruz. İki dönem milletvekilliği yapan Gizligider’in yasama faaliyetleri döneminde tek bir soru önergesi, yasa teklifi vermediği gibi kanun tekliflirini onaylamak dışında hiçbir çalışma yapmadığı söyleniyor.

Halen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Gizligider bugün yürürlüğe giren atama kararnameleri ile bu görevinin yanında Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği görevine de “2.Makam” olarak atandı. Bu atama ile birlikte Gizligider 3 maaş alanlar kervanına katıldı.

Hamza Yerlikaya’nın, Ebubekir Gizligider gibi bu görevleri yapacak başka yetenekte insan yok mu? Nedir bu koltuk sevdası anlamış değilim. Milletin parasını birkaç koltuğu tek başına dolduranlara vermek ne kadar doğru sormak gerek?

Bu nasıl bir anlayış kabul etmek mümkün değil. Sokaklar işsiz kardeşlerimizle dolu iken, birkaç görevi bir kişiyi atayarak ona fazladan maaş bağlanmasını sağlamak doğru bir karar olmasa gerek. Emekliye, işçiye, memura, üreticiye gelince kaşıkla verilirken, koltukları dolduranlara kepçe ile verilmesi hiçte adil değil.

Bu isimlere verilen maaşlar, şehit ailelerine, yetimlere, okumak için çırpınan kız evlatlarımıza, yaşlılarımıza, bakıma muhtaç olanların yanı sıra okullarımız, Kızılay, AFAD gibi kurumlara verilemez mi.  Vallahi yazık, Billahi yazık. Ne olur dalga geçmeyin milletin aklı ile. Verin bakalım nasıl olsa para sizlerin cebinden çıkmıyor.

VAY BE VEFASIZLIĞIN DANİSKASI YAPILDI

Güreşte dünyaya damga vuran güreşçilerimizin gördüğü değer insanın içini sızlatıyor. 1972 yılında olimpiyatlarda ülkemize tek madalyayı kazandıran Vehbi Akdağ’ın cenazesi traktör sırtında toprağa verilmeye götürülürken, diğer taraftan iktidar partisinde saf tutan güreşçiler banka koltuğuna ve müşavirlik koltuğuna oturuyor.

Gel de tepki gösterme, Vehbi Akdağ’ı unutanlar bir başkalarına unvanlar ve koltuklar dağıtıyor. Bunları söyleyince neden eleştiriyorsunuz deniliyor. Bu kadar vefasızlık olur mu? Türk bayrağına sarılı tabutu traktör sırtında görünce inanın bu ayıpta size yeter dedim.

Yazık değil mi bir taraftan koltuklar dağıtılıyor, diğer taraftan ülkemin sırtı yere gelmeyen bir başka güreşçisisinin tabutu traktör kasası sırtında götürülüp ebediyete uğurlanıyor. Yürek yakan bu görüntüler karşısında yine mazeretler uydurulur, yine eleştirenlere tepki gösterilip parmak sallanır.

Güreş federasyonu nerede, bakanlık nerede arkadaş. Bu günlerde görev yapmayacaksınız da ne zaman yapacaksınız. Güzel günlerde boy boy poz vereceksiniz Akdağ’ın cenazesinde olmayacaksınız, insanlar arasında ayrışma yaşandığına alışmıştık ta şampiyon güreşçinin cenazesinde de bu ayrımın yaşanmasına alışmamıştık, demek ki bundan sonra buna da alışacağız.

İşte böyle çelişkilerin yaşandığı ülkemizde bu fotoğraf içinde bulunduğumuz durumun özeti olsa gerek. Hep birlikte yaşananları bu fotoğrafa bakarak değerlendirelim. 





© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap