SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yuh olsun size!
20.05.2020

Arkadaş oldum olası bayrağıma, vatanıma, milletime, devletime, dinime ve Atatürk’e ve silah arkadaşlarına dil uzatanlara kıl olmuşumdur. Kafadan söyleyeyim, bunlara ihanet edenler bilsin ki dünya döndükçe Atatürk var olacaktır ve bu millet onun ve silah arkadaşlarının bıraktığı eserlere sahip çıkmaya devam edecektir.

Kurtuluş meşalesinin yandığı günün kutlandığı bugünlerde öyle şapşallar ortaya çıkıyor ki, bugünün kutlanmasını ve de kutlayanları din düşmanı olarak yaftalayıp bir de hakaret etme ahlaksızlığını gösteriyor. İşte bu tiplerin soyuna bakmak gerek. Kim olduğu, nereli olduğu beni ilgilendirmiyor, Atatürk’e dil uzatmak için fırsat kollayanlar utanmadan bir de ona İngiliz valisi gibi bir yakıştırma yapıyor, toprak altında hesaplar olduğunu söylüyor. Ben söyleyeyim, öteki dünyada sizlerden ve kul hakkı yiyenlerden Atatürk’e sıra gelmez. Yahu Türk olmak zorunuza mı gidiyor? Türk vatandaşı olmak bir yerinize mi batıyor? Yok derseniz o zaman sizlere bunu sağlayan Atatürk’e ve bayramı kutlayanlara karşı neden terbiyesizlik yapıyorsunuz?

Evet, 19 Mayıs bir bayramdır. Bayram olarak kutlayanlara hakaret edenler aslında nankör, alçak ve namerttir. Ayıptır ayıp! Sizler ne biçim insansınız Allah aşkına! Bu kadar nankörlük, ihanet, alçaklık neden?

 

KÜLTÜR VE TURİZM

 

Trabzon İl Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’nun Ankara’ya atanmasının ardından boşalan koltuğa atama yapılmadı. Bölgenin ve kentin turizm alanında bugüne kadar atılan adımların daha da artması adına zaman geçirilmeden bu atamanın yapılması şart. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü Restorasyon Dairesi Başkanlığı’nda görevli olan Nermin Uzunali’nin bu görev için biçilmiş kaftan olduğu herkes tarafından seslendirilmekte.

 

Kadın olarak bugüne kadar kurumda işine hakim, sadece turizm değil kültür alanında da atılacak adımlara önderlik edecek donanımda olan Uzunali sektörün ve kurumun içerisinde destek gören bir isim. Ayvazoğlu’nun bıraktığı yerden çıtayı daha yükseğe taşıyacağı inancı Uzunali ismi üzerinde pekişmiş durumda. Kültür ve turizm denilince akla sadece sahip olduğumuz miraslar gelmiyor. Artık alan büyüdü, sağlık turizminden kongre turizmine kadar birçok sektörde bu anlamda gelişmeler, değişimler yaşanmakta, işte bu doğrultuda hem siyasilerin hem de kentin desteğini alan Uzunali gibi bir ismin göz ardı edilmemesi gerekir. Kadının olduğu yerde, birlik, dirlik, bütünlük, çalışma ahengi ve başarı her zaman olmuştur. Geçmişten günümüze kadınların üstlendiği görevlerin üstesinden gelmede gösterdikleri başarılara bir yenisi Nermin Uzunali ile eklenebilir. Uzunali, bakanlık bünyesinde bugüne kadar aldığı görevlerin üstesinden gelen, kültür mirasımıza sahip çıkmada, turizm sektörünün gelişip büyümesine sahip olduğu tecrübesi ile katkı koyacak ve sahip çıkacak bir portföye sahip. Sadece ülkemizde değil yurt dışı çalışmaları ile de Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevini en başarılı şekilde yürütmesine fırsat verilmeli.

 

Uzunali’nin kariyerine baktığınızda da bu görevin üstesinden gelip, kültür ve turizm alanında başarılı olacağını herkes görebilir. Kadınlarımızın başarı çıtalarının yüksek olduğu inancı ile Uzunali’nin cumhurbaşkanından, bakandan, milletvekillerinden destek göreceğini düşünüyorum. Bölgemizde ve Trabzon’da kültür ve turizmin kazanması için herkesin gösterdiği adres KTÜ mezunu Nermin Uzunali.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap