SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yunan'ın oyunu
9.06.2020

Dün gazetemizde Kıbrıs’ta birleşme adımlarının atılması için seçim sonuçları ve Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı ile ilgili haber yer almıştı. Akıncı’nın Rum yönetimi tarafından göreve devam etmesi istenirken; Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas horozlandı. Türkiye ile Atina yönetimi arasında Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyon sonrası her türlü sonuca karşı hazırlıklı olduklarını söyleyerek meydan okumaya başladı. Bunun da düğmesine basıldı. "Türkiye'den korkmuyoruz" diye afra tafra yapan bu zat, mazisini çabuk unuttu. Dünya barışının yerle bir olduğu günümüzde bu tip yaklaşımlarla yangına körükle giderek, ülkemizin sabrını zorlanmasının altında yeraltı kaynaklarına çökme düşüncesi yatmakta. ABD’nin koltuğunun altına girerek horozlanması ise tesadüf değil. Akdeniz’de ülkemizin sondaj faaliyetlerini engelleme çabalarına ödün verilmeyeceğini iyi anlatmak gerek. Laftan anlamayanın hakkı ne olur derseniz; kötek olur.

 

SEÇİM BARAJI

 

Daha önce de belirtmiştim ülkemizde erken seçim olmaz. Seçim baskılarına da Cumhurbaşkanı boyun eğmez. Mevcut sistemin değiştirilmesi çalışmaları yapan İktidar partisi, kapsamı genişleterek yeniden çalışmaya başladı. Bir gerçek var millet kararını verdi mi, hangi sistemi getirirsen getir fayda etmez. Değiştirilmeye çalışılan ise; Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nın kurulan yeni partilerin transfer yapmasının ve grup kurmasının engellenmesinden çıkartılarak, “yeni ittifak modelleri, seçim barajı, daraltılmış bölge” gibi konuları da içeren büyük bir mevzuat taramasına dönüştürülmesi. Masada, seçim barajlarının yüzde 5’e indirilmesi ve seçim bölgelerinin sayısının artırılması da var. Umarım bu değişikliler demokrasinin koşullarına uygun olur.

 

MİLYONLAR KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

 

Milletin salgın sürecinde verdiği sağlık mücadelesini fırsata çeviren elektrik şirketleri sayesinde karanlıkta kaldık. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın süreç boyunca verdiği mücadeleye gölge düşüren bu firmalarla ilgili hiç şüphesiz bir yaptırımı olacaktır. Her seyin bir zamanı vardır. Bakan Albayrak’ın milletin ekonomisi için verdiği mücadeleye mutlaka Enerji Bakanı Fatih Dönmez de destek verecektir.

 

Bakan Dönmez, 2019 yılında üretilen 329 milyon 685 bin 762 faturanın yüzde 1.26’sı ödenmediği için abonelerin elektriğinin kesildiğini, yüzde 0.078 aboneye de icra takibi başlatıldığını açıkladı. Şimdi soralım bu firmalara siz iyi günün mü yoksa kötü günün mü dostususunuz? Bu tabloda neyin dostu olduğunuz ortaya çıktı. Bu dünyada siz milleti karanlıkta bıraktınız ve ah aldınız, millet size öteki dünyada karanlıkta kalasınız diye dua ediyor, haberiniz ola. Milyonları karanlıkta bırakırken vicdanınızın sesini dinlemediniz mi!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap