SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yunanistan’ı korku sardı
11.06.2020

Yunanistan’ı aldı bir korku. Ülkemizin Doğu Akdeniz’de çalışmalarından ve Ayasofya ile ilgili adımlarından rahatsız olan Yunanistan, son günlerde haddini aşan açıklamalar yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya ile ilgili Yunanistan’a, "Bu sefer de kalkıyorlar 'Sakın ha! Ayasofya'yla ilgili orayı camiye çevirmeyin' diyorlar. Türkiye'yi siz mi idare ediyorsunuz, biz mi? Bunun için sizden izin almaya, müsaade almaya asla tevessül etmez" sözlerinden ders verdi. Doğu Akdeniz ile ilgili zırvalayan Yunanistan, Erdoğan’ın, "Yunanistan boş durmuyor, kuru sıkı atıyor. Türkiye'ye laf atılır mı? Sen kiminle dalga geçiyorsun? Haddini bil! Sen haddini bilmezsen Türkiye'nin yapacağı şey bellidir” şeklindeki şamar gibi cevabı karşısında abondene olmuş durumda. Tutuşan Yunan basını "Erdoğan ‘Yunanistan'a gözdağı verdi’, ‘Yunanistan’a meydan okudu’, ‘Yunanistan’ı tehdit etti’ başlıkları ile korkularını manşetlere taşıdılar. Korkunun ecele faydası yoktur. Yunanistan bozuk plak gibi ülkemizi diline dolayıp aba altından sopa gösterme alışkanlığından vazgeçmeli.

 

YÜRÜYEN KÖŞK

 

Yalova’da Millet Bahçesi için harekete geçildi. Yeni alanlar bulmak, milletin hizmetine sunmak yerine var olanı değerlendirmek de mümkün ancak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izlerinin bulunduğu yerlere karşı bu yönde adım atılması ilginç. Daha öncede belirttim, Yalova’daki Millet Bahçesi yapılacak alanda Atatürk’ün Yürüyen Köşkü de bulunuyor. Umarım Millet Bahçesi adına bu güzelim alan heba edilmez.

 


BAYRAK TUTAN BOZKURT HEYKELİ

 

Son günlerde gündem arasında kaynayan bir ilin beklentisi var. Maraş Kalesi’ne yeniden bayrak tutan bozkurt heykelinin dikilmesi isteği gündem arasında kaynayıp gidiyor. Atatürk’ün milli bilinci ayakta tutmak namına kullandığı bu sembollerden biri ve hiç şüphesiz en önemlisi de Türk milletinin sembolü ve yol göstericisi olan “Bozkurt”tur. Türk tarihinin en büyük Türkçüsü, en büyük milliyetçisi ve Başbuğu olan Atatürk’ün emri ile kendini kurtaran şehir olan Kahramanmaraş, kalesine yaptırılan Bayrak Tutun Bozkurt Heykelinin yeniden yerine dikilmesi isteniyor.

 

Anıtın altındaki plakada "28 Teşrini Sani 335 (28 Kasım 1919) Cuma günü Türk Maraş, silah gücü ile inen bayrağını iman gücü ile yeniden dalgalandırdı" yazan heykel, 28 Kasım 1919 tarihinde işgal güçlerinin Türk bayrağını indirip Fransız bayrağı asmaları üzerine Avukat Mehmet Ali Bey önderliğinde halk topluca kaleye yürüyerek indirilen bayrağı yerine dikmiştir. 1936 yılında da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle o günün anısına Kahramanmaraş kalesine bayrak tutan Bozkurt Heykeli diktirmiştir. İşte bu heykelin yeniden tarihi kaleye dikilmesi isteniyor, duyan duymayana söylesin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap