SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zamlar sonrası siparişler başladı
4.01.2022

Senenin rakamı değişti, 2021’di 2022 oldu. Türkiye’de değişen hiçbir şey olmayacağını yeni güne vatandaşın “Zamaydın” ile başlaması bunun en büyük göstergesi oldu. Asgari ücrete yapılan zam sonrası davul zurna ile halay çekenler acaba nerede diye sormak gerek. Unutmadan ücreti açıklarken fırtına kopartanlar aynı nakaratı okumaya devam ediyor. Vatandaşa kaşıkla verildi, kepçeyle bir gecede geri alındı. Elektrikten doğalgaza, ekmekten ulaşıma kadar zamlanmayan ürün kalmadı. Döviz kurunda bir gecede milyarlar el değiştirdi, ülke ekonomisi uçuruma doğru gitmeyi sürdürdü.


Yapılan zamlar sonrası bir uyarı yapayım, yakında aldığımız nefes içinde vergi konulursa şaşırmayalım. Ayıptır, günahtır milletin dövizini, altınını bozdurdunuz yetmedi, IBAN verdiniz yardım topladınız yetmedi, ülkenin mülklerini, fabrikalarını arazilerini sattınız yetmedi, yahu taş üstünde taş bırakmadınız. Son olarak kademeli geçiş sistemi ile birlikte elektriğe konutlarda yeni yılla birlikte zam oranı 2018 dönemine göre yapılan zam yüzde 370’i geçti. Elektrik zammı ile ilgili Gazeteci Özgür Hasan Altuncu gaz lambası fotoğrafı paylaşarak "Elektrik zammını duyunca, 2021’in ilk siparişini verdim" tepkisini yaban atmayın.

A Haber yorumcusu Cemil Barlas ise "Son zamla telefon şarj etmek bile faturayı etkiler. Boş twit atmamak lazım" ifadelerini kullandı. Yazar Metin Uca "Simgesi ampul olan CeHaPe adlı partinin yılın ilk gününe saklayıp  gece yarısında elektrik ücretlerine yüzde 50 ile yüzde 127 arasında insafsız zam yapmasını Edison özelinde kınıyor, ‘Lüzumsuz ise söndür’ diyorum" notunu düştü. Gazeteci Zafer Arapkirli ise "Yüzde 126 zam mı? Nebati'nin deyimiyle: Laaan? Nasııl???" diye yazdı. Gelelim bir de iktidarın yandaşlarının söylediklerine AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, zamlar için, "Zam geldiği gibi gider... Anlık tepkiye lüzum yok. Biz başardık, yine sizlerle el ele biz başaracağız. Dolarda anlık tepki verenleri ne hale getirdik hatırlayınız, hem de bir gecede..." ifadelerini kullandı. Bu zat için söyleyeceğim ilk şey öncelikle mal varlığı araştırılmalı. Bankada dolar yada euroları var mı bakılmalı. Arkadaş siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Dolara tepki verenler ne hale geldi biliyor musun. Bu gidiş akıllara iktidarda geldiği gibi gider sözünü getirdiğini de Birinci’ye hatırlamak gerek.

GÜVEN

Yaşadıklarımız öyle içinden çıkılır değil. Kutuplaşan, ötekileştirilen, ayrıştırılan bir millet olmaya doğru gitmemiz ise en tehlikelisi. Ben gördüm, yaşadım ülkemde bunların nelere mal olduğunu, canımızla, kanımızla, ekonomimizle ödedik bunların bedelini. Yeter artık oynamayın milletin kimyası ile. İnanın sokaktaki millet burnundan soluyor. Saldıracak yer arıyor. Çaresizlik diz boyu. Ankara’dan Türkiye nasıl görünüyor bilmem ama Anadolu’dan Türkiye hiç iyi görünmüyor bilesiniz. Bir alıntıda yer alan ifadeler nasıl bir memleket özlendiğini anlatıyor.

İSTEDİĞİMİZ MEMLEKET

Herkes neyse o, olduğu gibi kabul etme, iktidar iktidarlığını, muhalefet muhalefetliğini, polis polisliğini ve polis, bir parti polisi olmasın

BEN POLİSİME GÜVENEYİM.

Ordu, orduluğunu bilsin ve ordu bir parti ordusu olmasın.

BEN ORDUMA GÜVENEYİM.

Yargıç, yargıçlığını bilsin ve bir parti yargıcı olmasın. Savcı, savcılığını bilsin ve bir parti savcısı olmasın. BEN YARGIMA GÜVENEYİM. Basın, basın olmayı bilsin. İmam imamlığını bilsin ve bir partinin basını ve imamı olmasın

BEN BASINIMA ve İMAMIMA GÜVENEYİM.

Cumhurbaşkanı, parti bakanı olmasın ve meclis bir kişinin ağzına bakar hale gelmesin, muhalefet iktidar partisi içinde eritilmesin.

BEN CUMHURBAŞKANINA, MECLİSE ve MUHALEFETE GÜVENEYİM.

Hukuk devleti, vatandaşına tuzak kuran devlete dönüşmesin.

BEN DEVLETİME GÜVENEYİM.

Mahkemeler, yargıçlar, savcılar, polis, ordu, İKTİDARIN siyasi oyunlarına ayak uydurmasın ki:

BEN ÜLKEME GÜVENEYİM

VE Şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı; Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun Kuşların çiçeklerin diyarı olsun Ne başta dert ne gönülde hasret olsun Kardeş kavgasına bir nihayet olsun Ne zengin fakir ne sen ben farkın olsun Kış günü herkesin evi barkı olsun Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun Olursa bir şikayet ölümden olsun

''MEMLEKET İSTERİM''

diyor. Tabii ki anlayana!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap