SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zammın nedeni bulundu: Dış ataklar!
6.07.2021

Elektriğe, doğalgaza, öğrencilerin katkı paylarına zam yağdı. Bu yaşananlar çaresizliğin ve tükenmişliğin göstergesidir. Çünkü artık deniz bitti kara göründü. Çareyi ve kurtuluşu yine milletin cebindekini almakta buldular.

Elde satılacak mülk neredeyse kalmadı, özelleştirme ile elde bir şey kalmadı, Merkez Bankası’nda kötü günler için saklanan paralar harcandı, millete altını, dövizi bozduruldu, son olarak kefen parası bile milletin elinden alındı, geriye ise sıfır elde var sıfır… Kim kazandı derseniz, iktidarın yandaşları olan müteahhitler.

Bu yaşananların sebebini iktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, ‘dış ataklar’ olarak değerlendirdi. Vay be ne günlere geldik. Ülkemizde yaşanan olumsuzlukların adresi olarak hep dış güçleri gösterme alışkanlığına bir yenisi eklendi.

Nasıl bir yaklaşım bu anlamak mümkün değil. Bu milleti ne yerine koyuyorsunuz Allah aşkına? Yaşanan ekonomik çöküşün, zamların suçlusu dış ataklar diyerek topu taca atmanın anlamı yok. Şen, “Dış ataklar zammın sorumlusu” diyor, ardından ‘Keşke olmasaydı. AK Parti bu zamları keyfi için yapabilir mi” sorusunu dile getirerek ofsayta düştü.

Zamların sebebi ile Şen’in, “Pandemi, bir kısım ekonomik tasarrufların belki daha önceden yanlış yapılması" söylediği sözler doğru olan kısmı idi. Dış güçler mazereti kabul görmemeye başlayınca, ‘dış ataklar’ mazereti siyasi literatüre eklendi.

Bu arada öyle bir uyanıklık yapıldı ki, TÜİK’in enflasyonu açıklamasından önce zamları açıklayıp emeklinin, memurun maaşlarına yansımasının da önü kesildi. Arkadaş düpedüz milletin aklı ile dalga geçiliyor.

Milletin midesindekine kadar el uzanmaya başlandı. Bilesiniz ki vatandaş ya sabır çekmeye başladı. Tünelin ucu göründü, eninde sonunda sandık kurulacak. O zaman da millet ‘dış ataklar’ mazeretine, ‘iç ataklar’ karşılığını verecek.

LİMAN YÖNETİMİ

Ülkemizin özelleştirilen limanlarının yönetiminde iktidar partisi mensuplarının yer aldığı yönünde haberler dolaşmaya başladı. Denizcilikle ilgisi olmayanların atandığı belirtiliyor. Ben denizle ilgisi olup olmadığına değil, limanlarımızın yakasından düşülmesi tarafındayım.

Özelleştirme ile alınan limanların büyüyerek yoluna devam etmesi adına sorumluluk üstlenenlerin çevresinden iktidar partililerin uzaklaşması gerekir. Bırakın Allah aşkına limanların işletmesini üstlenenlerin yakasını.

İş insanları limanlara sermayesini yatırmış, işletip, geliştirip, en üst seviyede hizmet verilmesi için mücadele ederken iktidarın destek olma adına yönetimlerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından işin uzmanı olmayan iktidar partililerin yer almasının ne faydası var?

Ülkemin özel şirketleri ve devletin şirketlerine hariçten atamaların artık son bulması kaçınılmaz olmuştur. Limanlarımızın dünya standartlarında hizmete doğru yol almasını yine o limanları işletenler bilir. Bırakın artık gölge olmayı. İş insanları dünyanın parasını yatırmışlar, bırakın da çalışsınlar.

VALLAHİ YANLIŞ

Antalya Emniyet Müdürlüğü kadınlara yönelik bir etkinlik yapıyor. Düzenlediği etkinliğin davetiyesine ise, “AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı aracılığı ile yaklaşık 200 kişinin dahil olacağı, KADES ve En İyi Narkotik Polisi Anne projelerinin tanıtımı yapılacaktır” yazılmış.

El insaf. Emniyetimiz kimin milletin, bu kadar politize olmaya, bu kadar ayrım yapmaya gerek yok be kardeşim. Vallahi yanlış billahi yanlış.

84 milyonun bağrından çıkan evlatlarımızın oluşturduğu emniyet teşkilatımızı bu kadar tartışılır hale getirmeyin. AK Parti’ye şirinleri oynama ya da yandaş olma çabaları bilin ki partiye en büyük zararı veren adımlardır. Bu etkinliğe alet olanlar çıkacak ilk kararnamede iyi bir atama bekliyor.

Gönül isterdi ki Antalya Emniyet Müdürlüğü son günlerde artan polis evlatlarımızın intiharı üzerine bir toplantı düzenlesin. Çalışma arkadaşlarının neden yaşamlarına son verdiğini masaya yatırıp tartışıp sonuçlar çıkarıp evlatlarımızın yaşamlarına son vermelerinin önüne geçilsin.

ELİ KALEM TUTANDAN KORKMA

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’nun yaptırımlarının ardı arkası kesilmiyor, son olarak mahkemeden dönen öğrenci kredilerinin kesilmesinin ardından bu kez üniversiteye girişler kısıtlandı.

Üniversitede öğretim üyesi olanlar dahil içeri alınmadı. Nedeni ise sağlık ve güvenlik imiş. Kimden üniversiteyi koruyorsun diye Bulu’ya sormak gerek. Burası eğitim yuvası mı yoksa yasaklar kampüsü mü? Korkma Bulu, eli kalem tutan gazeteciden, öğretmenden ve öğrenciden korkma. Asıl korkulması gereken, dağdaki terörist ve yer altında ve yer üstündeki ebu cehillerdir.

Hep dedim, yine diyeceğim, bilmelisiniz ki bu tür yaklaşımlar sizlere artı kazandırmıyor aksine kaybettiriyor. İnanın önümüzdeki yıllarda bunun mutlaka karşılığı olacaktır. Bırakın artık iktidara şirinleri oynamayı. Eğitimi öğretimi bıraktık artık, rektör olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘gönüllere girin, gönülleri kazanın’ sözlerine hiç olmazsa riayet edin. İnanın bu anlayış üniversiteye çağ atlatmaz, aksine sizleri eski çağlara götürür.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap