SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bıçak sırtı
18.07.2021

Trabzonspor U19 takımının şampiyonluğunu, Teknik Direktör Hasan Üçüncü ile ekibini ve de kadrodaki tüm oyuncuları kutluyoruz. Daha önce de Trabzonspor, alt yaş kategorilerinde nice şampiyonluklar yaşadı. 1983-84 yılında Sadi Tekelioğlu’nun teknik direktörlüğündeki genç takım şampiyon olmuş, bu başarıyı arka arkaya 3 kez tekrarlamıştı.

 

Ve o zamanki takımlardan Hami, Lemi, Küçük Hamdi, Büyük Hamdi, Selami, Kemal, Hayrettin, Metin Diyadin gibi oyuncular A takıma çıkmıştı. 1994-95 sezonunda ise Trabzonspor GençTakımı şampiyon olduğunda takım kaptanı Fatih Tekke’ydi. Metin Aktaş ise kaleci. O kadrodan da birçok oyuncu A takıma yükseldi. Arada saymadığımız şampiyonluklar da var.

 

Şampiyon olmak çok güzel ama asıl iş ondan sonra başlıyor. Şampiyon çocukları eğitmek, gelişimlerini devam ettirmek ve A takıma çıkartmak...

 

Trabzon Lisesi 2003 yılında Çin’de Dünya Şampiyonluğuna ulaşmıştı. O kadrodan hatırda kalan tek oyuncu Ergin Keleş’ti. 2015’te Er- doğdu Anadolu Lisesi, bu başarıyı tekrar etmişti. O takımdan da bugün sadece Yusuf Yazıcı’yı tanıyoruz. Kadrodaki oyuncuların neredeyse tamamı Trabzonspor altyapısındaydı ama Yusuf hariç içlerinden sadece stoper Mehmet Yeşil ligde 6-0 kaybedilen Kasımpaşa maçında 45 dakika oynayabilmişti. Geride kalan 16 oyuncudan hiç biri Bordo-Mavili formayı giymemişti.

 

Bizler Yetkinleri, Yakupları da unutmadık. 1992 yılında Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda, finalde Portekiz’i 2-1 yenerek mutlu sona ulaşan Genç Milli Takım’da Trabzonspor altyapısından kaleci Yetkin ve defans oyuncusu Yakup vardı.

 

Geleceğin yıldız adayları olarak gösterilen Yetkin ve Yakup da kariyer- lerinde hiç Trabzonspor forması giyemedi. Yakup transfer olduğu takımlarda sadece 8 kez Süper Lig’de boy gösterdi. Yetkin ise bu şansı da bulamadı. Yıllar önce röportaj yaptığım Beşiktaş’ın efsane altyapı hocası ve 92’de Gençleri Avrupa Şampiyonu yapan Serpil Hamdi Tüzün, ‘19 yaş bıçak sırtı gibidir’ demişti bana. ‘Ya düşersin ya da sıçrarsın.’

 

Trabzonspor’un şampiyon gençleri elde ettikleri zaferin zevkini çıkartsınlar. Ama rüzgârına kapılmasınlar. Umarız geçmişteki hikâyelerden de ders alır ve gelecekte de yeşil çimende boy gösterirler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap