SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bizim çocuklar
10.11.2021

Sezon başı Riva kampını takip etmiş ve sonucunda bir yazı yazmıştım gazetemizde. ‘Abdülkadir Ömür bu yılın en kilit oyuncusu olacak’ şeklinde özetleyeceğim düşünceler barındırıyordu o yazı. Ligdeki G.Saray maçı Ömür’ü üzdüğü kadar üzmüştü beni. Öngörümde yanıldığımı düşünmeye başlamıştım. Abdullah Avcı da sezon başladıktan sonra ‘bu takım Abdülkadir Ömürlerin, şehrin çocuklarının katkısıyla şampiyon olacak’ demişti. Hoca, düşüncesine benden çok inanmıştı. O kadar inanmıştı ki, G.Saray maçından sonraki ilk karşılaşmada da Ömür’ü ilk 11’de oynatmıştı. Öyle bir karardı ki bu, o günkü şartlarda A.Ömür hoca olsa kendisine o formayı vermezdi. Avcı, o duruşla hem ona hem de Trabzonlu çocuklara verdiği değeri bir kez daha gösterdi. Taraftara da ‘evlatlarınıza sahip çıkın’ dedi.

Beşiktaş maçında Uğurcan ve Ömür’ü hepimiz izledik. Önceki senelerde taraftarın çok eleştirdiği Hüseyin’i de. Aslanlar gibi oynayan Berat’ı, Serkan’ı da. Evin çocukları yüreklerini ortaya koydular. Tıpkı çok sevdiğimiz Hamsik, Bakasetas, Nwakaeme, Hugo ve diğerleri gibi. Geçmişten ders alıp tüm oyunculara işler kötü giderken de sahip çıkılmalı. Çünkü yarış yeni başlıyor.

 

İçi boş sloganlar!

Türkiye’de şerefiyle oynayan, hakkıyla kazanan takım olmak kolay değil. Hele efendi olmak hiç mi hiç kolay değil. Olmadığını da gördük. Bu sloganları özümsememiş oyuncular ve taraftarların Uğurcan’a yaptıkları efendilikle açıklanabilir mi? Ya Abdullah hocaya edilen küfürleri hakla, şerefle izah edilebilir mi? Top toplayıcı çocuğun bile özümsemediği sloganları kullanarak; şerefin, hakkın, efendiliğin içi boşaltılmamalı.

 

Pereira’nın bahanesi!

VitorPereira, ‘bahanelere sığınmak istemem ama Trabzonspor Avrupa maçı oynamadı’ demiş. Sevgili Pereiraelindeki kadro Trabzon’daki her hangi bir esnafın elinde olsa, F.Bahçeşu an ligde en kötü ikinci sırada olurdu.

 

Çakır ve Kalkavan’ın adaleti!

F.Bahçe-Kayseri maçının hakemi Cüneyt Çakır’dı. VAR’da ise Mete Kalkavan vardı. Önceki haftalardaki F.B-Giresun müsabakasını 4 dakika uzatan ve 94.03’te üstelik Giresun kontratağa kalkmışken maçı bitiren Çakır, uzatmaların uzatmalarındaki penaltıyı VAR’ın uyarısı ile verdi. VAR’daki Kalkavan, 2019-2020 sezonundaki Trabzon-Başakşehir maçının da VAR’ıydı. O gün Nwakaeme’nin ceza sahası içinde Skrtel tarafından forması çekilmiş, tüm dünyanın gördüğü penaltıyı onlarca ekrandan gör(e)memişti. Kalkavan, Kayserili oyuncunun Serdar’ın formasını çekmesini ise es geçmedi. Üstelik şiddeti belirsizlikler barındıran gri bir pozisyondu bu. Çakır’ı da Kalkavan’ı da ince görüşlerinden dolayı kutluyoruz!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap