SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çok kibarsınız hocam
19.04.2021
Abdullah Avcı çok kibar bir insan. Canı yanıyor, yine de kibarlığından taviz vermiyor. Hatay maçından sonraki hakem eleştirisi de çok kibardı.Sanki Premier Lig’den bir takımın hocası gibi konuşuyor. Ama burası İngiltere değil ki. Buradaki düzende kibarlara yer yok ki. Bunu çok iyi bildiğinden dolayı Sergen Yalçın galip geldiği maçtan sonra bile hakemi eleştiriyor. Bu sistemi tüm kılcallarına kadar bilen ve neredeyse 50 yıldır bu sistemden ekmek yiyen Fatih Terim boşuna mı avazı çıktığı kadar bağırıyor? Ve hiç umursamadan onca cezaları alıyor. Ya Abdullah hocamız?! Hatay maçından sonra sarı kart yediği için ciddi ciddi üzülüyor.

Hakem camiasını da karşısına almak istemediğini söylüyor. Maçın hakemini eleştirdiğinizde camiayı mı karşınıza almış oluyorsunuz? Eğer öyleyse burada bir kokuşmuşluk yok mudur sizce?

Hocam, yıllardır bu ligde en çok hakkı yenen bir takımın hocasısınız şu an. Ve dedik ya bu düzende asla kibarlara yer yok. Hele sizin gibileri hiç affetmez, kaşla göz arasında yerler bu düzende. Yediler de. 3 sezon önce şampiyonluğu elinizden nasıl aldıklarını unuttunuz mu? Hakemler son düzlükte olaya el koymuş, Türk Telekom Arena’da ise takımınız Başakşehir’in oyuncusuna yedek kulübenize gelerek tokat atılmıştı. Cüneyt Çakır da tiyatroyu yönetmişti. Ve ilk kez kazanacağınız bir şampiyonluğu elinizden almışlardı. Ve siz o gün de konuşmamıştınız. Hatta tam tersi bir tavır takınmış, hakemler ile ilgili önceden hazırladığınız bir metni kamuoyu ile paylaşmıştınız. Kimse hatırlamıyor o günkü metninizin içeriğini.

Diyelim o yaşadıklarınız gözünüzü açmadı. Sizden sonra yani geçen yıl hakemlerin Başakşehir’i şampiyon yapmak için neler yaptıklarını da mı görmediniz? 

Geçen yıl hakemleri neredeyse hiç eleştirmeyen Okan Buruk hocamız neden bu yıl her maçtan sonra hakemleri eleştirdi?

Sizce iki sezon arasındaki fark neydi?

Sizin gibi kibar bir adamdı Mircea Lucescu. Onu bile çıldırttı bu kirli düzen. 2003-2004’te Beşiktaş’ı çalıştırırken, ‘Türk
futbolu Çavuşesku Romanyası’ndan bile daha kirli’ demişti.

Hocam, bu ligde buna benzer hadiseleri gördükten sonra düşüncemiz şudur: ‘Eğer Trabzonspor’un başında hedefiniz şampiyonluk ise bunu sadece sahada rakiplerinizi yenerek elde etmeniz mümkün değildir. Saha dışını da yenmeniz gerekiyor.
Saha dışını da kibar kibar yola getirmek bu topraklarda pek mümkün olmadı. Sizden önce Ünal Karaman da nazik eleştiriler
yapıyordu. Karşısındaki güruh ise ellerindeki baltalarla takımı doğruyordu. Anladıkları dilden konuşmak gerekiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap