SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dernekler ve sosyal medya
3.07.2021

Trabzonspor’a gönül vermiş taraftarlar yurt içinde ve yurt dışında bir çok dernek kurdu. Bazıları bu dernekler vasıtasıyla camiada tanındı. Bazıları bu dernekleri basamak olarak kullandı. Bazıları da karşılık beklemeksizin Trabzonspor’un yararına birbirinden değerli projelere imza attı.


Son günlerde karşıma sık sık bu tür taraftar derneklerinin çalışmaları çıkıyor. Bunlardan biri Kamerun’da Trabzonspor adına açılan su kuyusuydu. Bu işin mimarı olan arkadaşlar kendi isim ve derneklerinden ziyade Trabzonspor’un adını ön plana çıkardılar. Büyük bir iklim değişikliği yaşanmazsa kıyamete kadar o kuyudan su çıkacak ve binlerce canlı o sudan içecek. Ne güzel bir fikirdi.

 

Bir başka hoş proje de 81 vilayette gerçekleştirildi. Bordo-Maviye aşık gönüllü taraftarlar, 81 vilayette yaşayan engelli 81 Trabzonspor taraftarına im- zalı forma hediye edilmesine aracı oldu. Her biri o şehrin vatandaşı olan 81 engelli Trabzonspor taraftarına, söz konusu imzalı formalar eski futbolcular, sanatçılar, iş insanları tarafından verildi. 81 vilayete yayılan bu sevinç dalgasını görmeliydiniz. O güzel insanların bu olay karşısındaki duygu ve düşüncelerini dinlemeliydiniz.

***

Özellikle Trabzon dışında kurulan dernekler her biri başka takımları t-maya müsait ortamlarda yaşayan genç Trabzonsporluları bir arada tutma adına büyük gayret sarf ediyor. Trabzonspor Kulübü de bazıları resmi, bazıları henüz resmiyete geçmeyen bu derneklere imkânları ölçüsünde destek veriyor. Vermeli de. Zira kulüp Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına yayılan mevcut dernekler gibi sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirebilecek imkânlara sahip değil. Geçenlerde görüştüğüm bir dernek başkanı 2013- 2019 yılları arasında 160’a yakın et- kinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Hem Trabzon'a hem Trabzonspor'a değer katan etkinliklerdi.

 

Tabii bütün dernekleri de onaylamıyoruz. Bazı derneklerde sabahtan ak- şama kadar iskambil oynandığını duyuyoruz. İnsanlar bu tür yerlerde vakitlerini boşa harcıyor.

Derneklerin yanında sosyal medyada da Trabzonspor sevdalısı birçok insan var. Her birinin elinde binlerce takipçinin olduğu facebook, twitter hesapları bulunuyor. Bu hesaplardan özellikle tarihi fotoğraf ve bilgiler palaşılıyor. Bazı sosyal medya hesaplarında ise rakiplere hakaretler gözümüze çarpıyor. Sadece rakiplere değil, futbol sezonu içinde kendi oyuncusuna bile hoşgörü ile davranmayanlar var.

 

Trabzonspor kulübü faydalı işlere imza atan dernekleri ve sosyal medyada değerli bilgilerle taraftarın beğenisini kazanan gönüllü insanları bir araya getirebilir. Birlikten kuvvet doğar. Belki böylesine bir kaynaşmanın neticesinde çok daha güzel fikir ve projeler ortaya çıkar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap