SON DAKİKA
SON DAKİKA


Derslik sezon
8.05.2021

Sezona çok kötü başlayan Trabzonspor ligi 4. sırada bitirecek. Bordo-mavili taraftarlar kadro yetersizliğinin farkında oldukları için sıralamayı anlayışlı karşıladı. Ama derslik bir sezon yaşadık. Hem yönetimin hem teknik heyetin hem de taraftarların ders çıkarması gereken bir sezon. Bir kere daha önce hiçbir yerde teknik direktörlük yapmamış biriyle yola çıkılmayacağını çok acı deneyimledik. Akşam pazarından transferler yapılmayacağını, yanlışta ısrar etmenin anlamsız sonuçlar doğurduğunu da. Şunu çok açık gördük; eğer bir kulübün yönetiminde birlik beraberlik yoksa ve kararlar bir kişinin inisiyatifiyle alınıyorsa orada hatalar da kaçınılmaz olabiliyor.

Newton’dan sonra göreve gelen Abdullah Avcı’nın da bence ders alacağı çok şeye gebe oldu bu sezon. Saha içine girmeyeceğim ama kadro dışı bırakılan oyuncularla ilgili yaşanan gelişmeler derslikti. Mesela takım kaptanı Pereira’yı gönderme kararı her şeye rağmen gözden geçirilmeliydi. Süreç çok keskin sonlandırıldı. Herkes burukluk hissetti. Sonrasında Abdulkadir Parmak olayı da bu kadar büyümeye- bilirdi. Her futbolcu profesyonel değil bu ülkede. Bazıları amatör bile değil. Dolayısıyla her oyuncuya aynı yaklaşımı göstermek doğru sonuç vermez. Abdulkadir’in ne kadar oynamak istediğini hepimiz Beşiktaş maçında görmüştük.

Tam iyileşmediği halde hocasıyla konuşmuş ve Avcı o gün kararı ona bırakmıştı ve Parmak da oyunun 20. saniyesinde yeniden sakatlanarak saha dışına çıkmıştı. Böyle bir kafa yapısına sahip oyuncuyu üstelik her maç oynadığı bir esnada ilk 11’e almıyorsanız bunun sebebini bir şekilde ona izah etmeniz hoş olurdu. Fener’in hocası Emre Belözoğlu’nun bir maçta yedek bıraktığı Mert Hakan’ın başını okşaması gibi Abdulkadir’in de gönlü alınsaydı bu sonuçlar yaşanmayabilirdi. Hocanın profesyonel bakış açısı bu yaklaşıma ihtiyaç duymaz. Hocaya asla haksızsın da diyemeyiz ama bu tür oyuncular bir hatalarından dolayı da gözden çıkarılmamalı. Taraftarın da oyuncusuna özellikle de yerli oyunculara karşı acımasız dav- randığını gördük bu sezon.

Gerçi bunu her sezon görüyoruz. Eleştirirken kan- tarın topuzu iyice kaçtı. Serkan, Hüseyin Türkmen ve A. Parmak en çok eleştirilenler. Mesela çoğu maçta bekleneni veremeyen Ekuban, Trabzonlu olsaydı tepkileri düşünemiyorum bile... Yerli de olsa yabancı da olsa ölçüsüz eleştiriler fayda getirmiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap