SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hacıosmanoğlu ve Ertuğrul Doğan
25.07.2024
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın başkan olduğu günden itibaren Türkiye’deki futbol sistemini değiştirmek, geliştirmek, adaleti tesis etmek, sistemin arızalarını gidermek için gösterdiği çaba takdire şayan. 4 büyükler içerisinde sistemin en fazla mağdur ettiği takım olan Trabzonspor’un geçmişten günümüze birçok başkanı da tıpkı Doğan gibi çaba gösterdi. Doğan’ı öne çıkartan kararlı duruşunu hiç bozmaması. Şartlara ve zemine göre tavrını, duruşunu değiştirmemesi. Onun kararlı duruşu sayesinde futbolda bir şeylerin değişeceğine olan inancımız artıyor. Son futbol federasyonu seçimlerinde bunun yansımasını gördük. Trabzonlu aday İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yanında durdu. Sadece hemşerisi olduğu için değil, sistemin değişmesi için. Birilerine göre Mehmet Büyükekşi, iktidarın adamıydı. Trabzonspor’da onun yanında yer almalıydı. Ama Doğan pozisyonunu değiştirmedi. Koltuğa oturduğu günden beri futbolu yönetemeyen Büyükekşi’nin yeniden aday olmasına karşı çıktı. Bütün kulüpler Büyükekşi’den rahatsızdı. Buna rağmen 5 oy farkla seçimi kaybetti. Yani oy verenlerin neredeyse yarıya yakını sürekli eleştirdikleri birine oy verdi. Tavır değiştirdi. Ertuğrul Doğan ise tavrını değiştirmedi. Dik durdu. Ve Türk futbolu Trabzonlu bir federasyon başkanına kavuştu.
 Peki İbrahim Hacıosmanoğlu başarılı olabilecek mi? Vaat ettiği gibi futbolda adaleti sağlayabilecek mi? Zira daha önce Trabzonspor Başkanlığı yaptığı dönem başarılı olamadığına dair eleştirilere muhatap olmuştu. 
Hacıosmanoğlu, Trabzonspor başkanı olduğu dönemde kulübün ödenmesi gereken yüklü borçları vardı. Ama kasada para yoktu. Parasızlık onun başarısız olmasına sebep olmuş olabilir. O dönemde vaat ettiği 2011 şampiyonluk kupasını Trabzonspor’a getirememesinin sebebi de hem kirli ittifaklar hem de siyasetin çıkardığı engellerdi. 
Ama bugün yani TFF’de maddi anlamda çok daha rahat bir ortamda görev yapacak. TS Başkanı olduğu dönemde sistemi en ağır eleştiren ve sistemi yola getirmek için benzeri olmayan yöntemlere başvuran Hacıosmanoğlu’nun elinde şimdi sistemi değiştirecek yetkiler var. Bunu yapması öyle sanıldığı gibi kolay da olmayacak. Pastayı bölüşmek istemeyen futbola çöreklenmiş bir yapı var. Bu yapıyla mücadele etmek için sağlam irade gerekli. Siyasetin de desteği. Hacıosmanoğlu, kararlı bir duruş gösterirse siyasetin de desteğini alacaktır.
Hacıosmanoğlu’nun bu görevde olması Trabzonspor camiası için de bir fırsattır. Camianın içinden çıkan biri fazlaca mağdur olunan bu sistemi değiştirmek zorunda. Tersi olursa Trabzonspor camiası bu sistemden yakınma hakkını kısmen de olsa kaybeder. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun en büyük destekçisi de bu yolda Ertuğrul Doğan olacaktır

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap