SON DAKİKA
SON DAKİKA


İkram istemezuk!
10.04.2021

Geçen sezon kendi içinde çelişkilerle doluydu. Uzun yıllardır pek olmayan bir şekilde G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş yarıştan erken kopmuş ve Trabzonspor önüne gelen fırsattan yararlanarak bir adım öne geçmişti. Ancak sezon devam ederken Trabzonspor yönetiminin, teknik direktörlerinin, futbolcularının hatalarına, kaste varan hakem kararları eklenince Başakşehir şampiyon olmuştu.

Bu sezon da benzer bir film izliyoruz ligde. Evet zirvede Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray var farklı olarak. Ama öyle puanlar kaptırıyorlar ki, ligin ilk 8 haftasında düşme hattında debelenen Trabzonspor’a ‘o günleri unut, gel bize yetiş, hatta zirveye ortak ol’ diye mesaj gönderiyorlar! Erzurum, Sivas ve Kayseri maçları kazanılsa, camianın şu an içinde bulanabileceği atmosferi düşünebiliyor musunuz?

Peki, Trabzonspor neden bu ikramları elinin tersiyle geri itiyor? Sadece geçen yıl ile bu sezonki kanat oyuncularının performansını karşılaştırırsak bu sorunun cevabını bulmuş oluruz.

Bu sezon şu ana kadar Marlon 28 maç oynadı ve sadece 1 gol pası verdi. Kızağa çekilen Serkan Asan 22 maçı; 1 gol, 2 asistle tamamladı. Son haftalarda sağ kanatta gördüğümüz Hüseyin Türk- men ligde 9 maçta sahaya çıktı ve sadece 1 asist yaptı. Eksik mevkilerin tamponu Kamil Ahmet Çörekçi toplam 14 maç sahada kaldı, onun da sadece 1 asisti var. İlk yarıda 8 maç oynayan Joao Pereira’nın da 1 asisti bulunuyor. Sadede gelirsek, Trabzonspor’un bu sezon kanatta gördüğümüz tüm oyuncuları yani Marlon’u, Serkan’ı, Hüseyin’i, Kamil Ahmet’i, Pereira’sı sadece 1 gol ve 6 asistle skora katkı yaptı.

Biraz para istediği için sözleşmesi yenilenmeyen Novak’ın geçen yıl oynadığı 30 lig maçında 7 gol attığını hatırlatırsam, ikramların neden geri çevrildiğini iyice anlarız değil mi? Pereira da geçen yıl 1 gol, 6 asistle ligi tamamlamıştı.

İşin forvet karşılaştırmasına ise hiç girmeyelim. Şu ana kadar takımın en çok gol atan oyuncusu 8 golle Ekuban. Nwakaeme ve Bakasetas’ın altışar golü var. Esas jönlerimiz Afobe ile Djaniny ise toplamda 9 gol kaydetti.

Skora katkı yapamayan forvetleri ve kanat elemanlarıyla ligin ilk 4 takımı içinde olmak büyük başarıdır. Böyle bir tablo karşısında İstanbul takımlarının ik- ramları da itinayla geri çevrilmeye devam edecektir! 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap