SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mesut Özil
22.01.2021

Futbolcu Mesut Özil’in hayranı değilim ama Mesut Özil benim gibi milyonlarca insan için bir futbolcudan daha fazlası. Çok az sayıda ülkeden çıkan kısık sesler hariç, tüm dünyanın sessiz kaldığı Uygur Türklerine karşı yapılan etnik ayrımcılığa göstermiş olduğu tepki onu ayrıcalıklı biri haline getirdi. Tıpkı Brezilya’daki askeri rejime ‘demokrasi çığlığı’ atarak karşı çıkan Socrates, tıpkı Yahudi lobisinin gücüne aldırış etmeyerek Filistin sorununa dikkat çeken Cristiano Ronaldo gibi O da tarihe geçti.

Hele bunu İngiltere gibi bir ülkede ekmeğini kazanırken yapması takdire şayandı. Bana göre onun bu duruşu kariyerinin Ada’da sona ermesine de sebep oldu ama Dünya bir gün Uygur Türklerine yapılanlar hakkında cesurca konuşmaya başladığı, bu günahtan temizlenmek istediğinde Mesut’un büyüklüğünü daha da gür bir ses ile dile getirecek.

Sırf bu insani duruşuyla büyük bir saygıyı hak ediyor Mesut Özil. Geçmişte her ne kadar kariyer dense de, aslında parayı tercih ederek Almanya Milli Takımını seçmesini eleştirenlere de bir şey diyemeyiz. Türk Milli Takımı’nı tercih etmiş olsaydı böylesine görkemli bir kariyere ulaşabilir miydi? Dahası Uygur Türkleri ile ilgili yaptığı paylaşım bu kadar ses getirir miydi?

Alman gibi düşünüp, Türk gibi oynadığını iddia eden Mesut Özil, nihayetinde Türk gibi düşünüp anavatanına döndü. Transferinin perde arkasındaki süreci onaylamayanlara, bu süreç içindeki çifte standartta tepki gösterenlere de şunu söyleyebiliriz: Burası Türkiye, olur böyle şeyler…

Demirkol’un teşhisi!

Deniz Ateş Bitnel. dünyada en ağır kırmızı kartı görerek saha dışına atılmış bir hakem. Onu tanınır kılan da Salih Dursun’un o meşhur kırmızısıydı. Bugün çıkıp Trabzon taraftarından özür diler gibi yapıp özür dilememesine sosyal medyada büyük tepki gösterildi. Mehmet Demirkol’un, o meşhur G.Saray maçından sonraki yorumlarında Bitnel ile ilgili dile getirdiği bir husus vardı. Merak edenler internette araştırıp bakabilir. Galiba bu arkadaşın -Demirkol’un dile getirdiği- o sorunları devam ediyor.

Pereira olayı

Joao Pereira; bu takımı, bu şehri sahiplendi. Emek verdi, ter akıttı. Sezon sonu ayrılık kaçınılmaz. Ama devre arası, hele bu dar kadro yapısı için içinde oyuncuyu tribüne çıkartmak taraftarı ister istemez üzüyor. Ayrılık daha şık olmalı. Hak ediyor. Alanya maçında orta sahada başarılı oldu. Orta sahaya alternatif olarak bile düşünülebilir. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap