SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şehrin enerjisi
24.06.2021

Trabzonspor taraftarının eşi benzeri yok. İnanın abartmıyorum. Trabzon’da gündelik yaşamın her alanında var Bordo-Maviyle ilişki. İskenderpaşa’da bir apartmanın girişinde 1975-76 kadrosunu gördüm. Yan tarafta da elektrik faturaları asılıydı. Etle tırnak gibi Trabzonspor ile Trabzon insanı. Müthiş bir enerji bu. Ama bu enerjiyi bir araya getirecek bir anlayış yok. Zira geçmişten gelen ve belki de kıyamete kadar sürecek gruplaşmalar var şehirde. Bence Trabzonspor Başkanı kim olursa olsun, hangi düşünce ve ideolojiye inanırsa inansın Trabzon insanının bu enerjisini birleştirmek gibi bir misyon edinmeli. Kavgalar, ayrışmalar, o bunun adamı, bu şunun adamı gibi nitelemeler Trabzonspor’a fayda getirmiyor. ‘Mevcut yönetim kendi içinde bir olamamış ki şehri nasıl birleştirsin?’ diyeceksiniz. Ben de onu söylüyorum zaten. Şehir bu ayrışmalardan besleniyor tam tersi olması gerekirken.

Herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil ama bir futbol kulübünün nasıl yönetilmesi gerektiği dünyadaki örneklerinden yola çıkarsak aşağı yukarı belli. Mesele de şehirdeki bu enerjiyi kulübün faydasına bir araya getirebilecek akil insanları veya başkanı bulabilmek…

Bizim çocuklar!

A Milli Takım son dönemde bir şekilde Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi başarıyor. 2016’dan sonra 2020’de olmak başarıydı. Ancak sonuç hayal kırıklığı oldu. Peki eksik olan neydi? Bence ‘kenetlenme’ yoktu takımda. ‘Bizim çocuklar’ olamadılar kendi içlerinde. Sahada mücadele de yoktu, hırs da. ‘Genç bir kadroyduk, tecrübesizdik’ gibi düşünceler de doğru ama bu kadar genç bir kadro daha yaşlı takımlara karşı daha az koştu. Her şeyi daha az yaptı. Başarısızlığın sebebi belki de dıştan bir müdahalenin olmayışıydı. Daha önceki turnuvalarda genelde medya ile milli takım arasında bir sürtüşme yaşanır ve oyuncular da içlerindeki İrlandalılara inat kenetlenirdi. Bu sefer öyle bir kavga yoktu.

Bir başka mesele de bu kadar genç çocuklardan kurulu takımda futbolculardan sorumlu TFF yöneticisinin Selim Soydan olmasıydı. Şaka gibi. Soydan’ın dünyasıyla şimdiki neslin dünyası arasında uçurumlar var. TFF’de Hamit Altıntop gibi biri bulunuyor. A Milli Takım’dan neden o sorumlu değil?

Bunun yanında futbolseverlerin özellikle sosyal medyada trolleşmesi de birlikteliği sağlayamadı. 18 kurtarış yapan Uğurcan her maçtan sonra trend topic oldu. Sebebi performansından ziyade kalede Altay’ın olmayışıydı. Bazı troller bu tercihten dolayı Uğurcan’ın daha çok gol yemesi için dua ediyordu klavye başlarında.

Bazen bu tür şoklardan sonra yükseliş gerçekleşir. Umarız Dünya Kupası’na gerekli dersleri alarak gideriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap