SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sivasspor Maçının Analizi
25.08.2021
Trabzonspor'un evinde oynadığı Sivasspor maçı gelecek adına bize birçok veri sundu. Maddeler halinde sıralamaya çalışalım.

1- Bir kaç maçtır tutuk olan Uğurcan ruhuyla da takıma döndü. Maçta kanatlandı. Yüreklere su serpti.

2- Bordo-Mavi formayla sadece 15 dakika izlediğimiz Siopis inanılmaz oynadı. Sahada kaldığı15 dakikada birçok oyuncunun 90 dakikaya sığdıramayacağı icraatları gerçekleştirdi. Hele rakipten bu kadar kolay top kapması, tatlı sert müdahaleleri takdire şayandı.

3- Görünen o ki takımın en zayıf halkası sol kanat. İsmail oynadığı her maçta arkasına adam kaçırıyor. Önceki günkü maçta Sivas'ın golüne kadar error veren oyuncu sonrasında ise kendisinden beklenen performansı sergiledi.

4- Abdulkadir Ömür, bu takımdaki rekabet ortamının ne kadar yükseldiğinin göstergesi. Takımda forma aslanın midesinde.

5- On birde 3 Türk oyuncu oynatma kuralı bu sezon Trabzonspor'un imtihanı. Zira mecburen yedek kulübesinde kalacak bazı yabancı oyuncular mevcut bazı Türk oyunculardan daha yetenekli.

6-Bu oyunculardan biri olan Siopis'in, Berat'ın yerinde oynaması için ya Abdulkadir Ömür ya da Hüseyin Türkmen'in sahada yer alması gerekiyor. Ya da şu an formayı kapmış gözüken yabancılardan biri kulübeye çekilecek.

7- Fizik gücü yüksek, kanatları iyi çalışan bir takıma karşı ilk yarıda Trabzonspor kendi oyununu sahaya yansıtmakta zorlandı.Özellikle atağa çıkarken kaptırılan toplar her defasında tehlike oluşturdu. Orta saha oyuncuları geriye dönmekte zorlandı. İkinci bölgeyi dikine geçen rakip ilerde bir anda 4-5 kişiyle hucüm eder oldu. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için Siopis'in oynaması elzem. 

8-Bruno Peres son yıllarda bu ligde gördüğümüz en iyi sağbek. Cornelius şayet forma bulursa ona çok gol attırır.

9-Bu maçta gördük ki lig saha içinde de saha dışında da zor geçecek. Hakem Abdülkadir Bitigen, son bölümde taç çizgisi kenarında, kaleci tarafından boğazı sıkılan Bakasetas'a sarı kart gösterdi. Bu kadar da olmaz yani. Kaleciye de sarı kart verdi. Rakibin fiziksel temasına kalan oyuncuya kart vermek adalet değil.

10- Bunun yanında güvenlik güçlerinin saha dışında Trabzonspor taraftarını tahrik etmesi de şaşırtıcıydı. Bu şehir bunu 1996'da yaşadı. Bütün stad coplanmıştı. Bugün buna benzer hadiselere yol açacak tahriklere kimsenin hakkı yok.

11-Bence en önemli olay Abdullah Avcı'nın maç sonu basın toplantısıydı. Yıllardır saha dışına çıkmayan, hakem ve diğer durumlar ile ilgili konuşmayan Abdullah hoca da bu düzenle, saha içinde kalarak mücadele etmenin zor olduğunu gördü. Maç sonu demeçleri kıymetliydi. Ünal hoca ve Hüseyin hoca da hakemler hakkında konuşmazdı. Naif idiler ama Trabzonspor gibi sürekli hakkı yenen bir takımın hocası bu kirli düzeni naif kalarak alt edemez. Keşke etselerdi. Sivas maçında ayrıca Abdullah hocayı ve yönetimi ve futbolcuları ve de taraftarı şampiyonluğa kilitlenmiş gördüm

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap