SON DAKİKA
SON DAKİKA


''Koronayak saplantılar''
21.03.2020

Veba, kuşpalazı, sıtma, deli dana, domuz gribi, kuş gribi, SARS, MERS derken toprak ananın nur topu gibi ‘flu tenli’ bir koronavirüsü doğdu! Şaka bir yana durum vahim.

Dünya şimdilerde bir korona pandemisi etrafında dönüyor. Küresel bir türbülans söz konusu... Bilanço gün geçtikçe yükseliyor, dehşetin hinterlandı genişliyor.

Kitlesel ölümlere sebebiyet veren virüsle birlikte 'koronayak' diye tabir edeceğimiz tipler türedi. Zaten kendi ayağımıza kurşun sıkmakta üstümüze yok! Bir yanda şeytanın avukatlığına soyunup İslam dinini ayaklar altına alırcasına sosyal medyadan vatandaşa zırvalık pompalayan sapkınlar, diğer yanda koronayı kemençe havasıyla harmanlayarak bir nebze mizah aşılamaya çalışan ‘yurdum insanı’... Virüsün kaynağında yarasa çorbası olduğunu söyleyen de var, Çin'de Müslümanlara yönelik zulme karşı takdiri ilahi olduğunu öne süren de.

Ya, paniğe kapılarak marketi adeta evlerine taşıyan tiplere ne demeli? Öyleleri var ki, evinin kilerinden mutfağına, hatta yatak odasına kadar her yeri erzak ve temizlik malzemeleriyle doldurmuş. 

TDK’da ‘Hekimlik taslayan kimse’ diye tanımlanan ‘olçum’lar cirit atıyor sağda solda. Tavsiye denizinde yüzüyoruz sanki. Utanmasalar ‘Bulduk! Bulduk! Koronanın aşısını bulduk!’ diye külhanbeyi gibi nara atacaklar.

Türkiye'de konuşulan bir konu da camilere getirilen kısıtlama... Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş koronavirüs nedeniyle cuma namazları, hatta bu gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili’nde dahil cemaat halinde kılınan-kılınacak namazların evde kılınabileceğini İslami esaslara dayanarak kamuoyuna açıkladı. İşte tartışmaların odağına oturtulan konulardan biri de bu.

Düşünsenize yılda bir kez bile cuma namazı için caminin kapısını aşındırmıyorlar ama Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışırcasına, Allah'ın evinin basit bir virüs nedeniyle neden ve nasıl kapanacağını sorguluyorlar. Elin oğlu Kabe’yi kapattı, biz hala camilere getirilen kısıtlamayı yargılıyoruz.

Bilinmeli ki, en büyük silahımız, duyarlılık; en büyük düşmanımız ise, cahilliği snop bir edayla ‘ulemalık’ tahtına oturtanlar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap