SON DAKİKA
SON DAKİKA


Büyük oyun
21.07.2020

Ortada hiçbir haklı sebep yokken; Ermenistan’ın, Azerbaycan’nın TOVUZ bölgesine saldırması; Emperyalist şeytanların kurguladığı, çok sinsi ve adi pusunun bir parçasıdır. “Safraları ayıklandıkça, her iklimde ve her koşulda tecrübe kazandıkça; milli ve etkili silahlarla takviye edildikçe daha da güçlenen Türk Ordusu’nun ve dolayısıyla Türkiye’nin,coğrafyaya hakim bir rol üstlenme girişimleri” küresel şeytanları ürkütmektedir.

Karşımızda; “Ancak cüssesi kadar yer yakabilen” Ermenistan değil; onun ipini tutan, sırtını okşayan, havlatan, Türk düşmanı, büyük güç odakları vardır. “Dikkatleri Karabağ işgalinden uzaklaştırmayı, Rusya ile ilişkileri bozmayı” da amaçlayan saldırıların bir diğer maksadının da “Türkiye’nin ve Türk Dünyası’nın milli reflekslerini ölçmek olduğu” aşikardır.

Tovuz’un; “ Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu"  ile "Bakü- Ceyhan Petrol Boru Hattı" projelerinin güvenliği üzerindeki stratejik etkisi de dikkatlerden uzak tutulmamalıdır. Çok yakın  bir gelecekte; Kıbrıs Rum Kesimi  ve Yunanistan ile terörist yapılanmalara; “Daha provoke edici roller vererek, kuvvetleri ve dikkatleri dağıtmayı denemeleri” de oldukça muhtemeldir. Bütün bu saldırılar ve her alandaki çok  yönlü kuşatmaların esas hedefi; “ Asırlarca dünyaya hükmeden büyük Türk milletinin; davasına ve coğrafyasına egemen olabilmesini” engellemektir.

Küresel saldırıları bertaraf etmenin ve engelleri yıkmanın temel koşulu ise; “Mücadeleyi, Türk Dünyasını da içerecek şekilde, milli mutabakat zeminine oturtabilmektir.”

Azerbaycan’daki şehit ve gazi  kardeşlerimizi saygıyla ve minnetle selamlıyor; aşağıdaki şiirimi onlara ve kutsal miraslarına sahip çıkanlara armağan ediyorum.

MEN SENE HEYAT VERİREM

Özüm sende, köküm sende

Benim iki gözüm sende

Bu can oldukça bedende

Sene qardaşım deyirem

Ayyıldız, iki alemde

Tek budunda, bir desende

Adın bakidir, ölsem de

Üreyime naxşedirem*

 

İsmiyetin, Türklüğün

Uygarlığın, özgürlüğün

Simgesidir sonsuzluğun

“ Menim bayraqım!” deyirem

Tek millet, iki devletiz

Hem ebediz hem de ilkiz

Özbeöz kardeşiz, Türk’üz

Men hep bu cür* öyrenirem

Kökümüz;Bakü,Hazar’da

Telafer’de, Karabağ’da

Tovuz’da, Cudi, Gabar’da

Torpaqa cavan* verirem

Türk; evrenin şanlı yüzü

Sönmez meşalenin közü

Kimse sınamasın bizi

Düşmenlere ders deyirem

Sözümüz haddi aşana

Türk’e kin, nefret kusana

Fedayız iki vatana

Şühedaya söz verirem

Canfer öyle arz eder ki

Tarih şahittir, söyler ki

Bütün cihan da bilir ki

Men sene heyat verirem

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap