SON DAKİKA
SON DAKİKA


Durum
12.08.2020

Büyük ülkemin güzel insanları; Devletimizin ve milletimizin karşı karşıya bulunduğu sorunlar; her birimizin; durumu kavrayıp, siyaset üstü düşünerek, sorumluluk üstlenmesini gerektirecek düzeyde kritiktir. Mevcut durumda en yumuşak karnımız ekonomidir. Korona salgınının da etkisiyle yaygınlaşan küresel krizin, ülkemiz ekonomisini de olumsuz etkilediği aşikardır. Büyük iç ve dış borçlanmanın aşırı faiz yükü; işsizlik, üretimdeki öngörülemeyen dalgalanmalar; için için yanan közleri alevlendirmiş ve büyük bir yangına sebep olmuştur. Devletimizin ve milletimizin bekasını uzaktan güvence altına almayı amaçlayan dış operasyonel faaliyetler ile terörle mücadelenin zorunlu maliyetleri, durumun ciddiyetini daha da artırmaktadır. Elbette ki; söz konusu bekaysa; normalin çok üzerinde yükü sırtımıza almalıyız ve alıyoruz da... Bir türlü durdurulamayan, kısmen hatalı tedbirler ve kısmen de dış odaklarca körüklenen yangın; akılcı uygulamalarla söndürülmediği takdirde birçok alanı tutuşturmaya adaydır. Korona belasının tetiklediği bu ağır sürecin; her alandaki gerçek yansımalarının yılsonuna doğru ve gittikçe artan şekilde ortaya çıkması kuvvetle muhtemeldir. Durum ortadadır ve sorunlar herkesin sorunudur. Günü kavrayıp, yarınları nasıl yakalayacağımıza odaklanmalıyız. Elbette ki; yaşanmakta olan sürecin günahının ve sevabının ilk sorumlusu iktidar, yani hükümettir.

ANCAK VE ARTIK;

Bu yangının süratle sönebilmesi, ülke menfaatleri zemininde, MUTLAK VE MİLLİ BİR MUTABAKATI zorunlu kılmaktadır. Birbiriyle cebelleşmek yerine; “Toplumun karanlıkta kalan kesimlerine ışık tutmamız, sendeleyene el uzatmamız, her alanda ve mümkün olduğunca üretken bir yol izlememiz”; kaçınılmaz milli bir görev olarak ortaya çıkmaktadır. Çok uzatmadan sözümüzü yine bir şiirle bağlayalım:

Herkesin dünyası kendine göre

Bir bardak su karınca için göldür

Okumayan, üretmeyen beyinler;

Verimsiz, lüzumsuz, kupkuru çöldür.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap