SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karakışa hazır olan,bahara güçlü çıkar
6.10.2020

Dünyada olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Eylül; her açıdan 'Kara' diyebileceğimiz bir şekilde geride kaldı. Covid-19 salgını; yeniden zirveye doğru tırmanarak, bütün dünyayı sarsmaya devam ediyor.

Enerji savaşlarında; hiç bir araya gelmeyeceği düşünülen ülkeler aynı cephede birleşebilirken, aynı safta olanlar da karşı karşıya gelebiliyor.

Suriye'deki bilindik oyunlar devam ediyor.

Büyük ihtimalle önceden de keşfedilmiş olan Akdeniz'deki potansiyel petrol ve doğalgaz rezervleri, emperyalist güçlerin iştahını kabartmış ve 'Sevr sevdalıları' , o dönemde olduğu gibi, Yunanistan'ı Türkiye'ye karşı havlatmaya başlatmıştır.

Libya'da denklem yeniden kurulurken, 'Ermenistan Azerbaycan'a saldırarak' yeni bir cephe açılmıştır.

Azerbaycan; yirmi yedi yıldan fazla bir süredir, 'Türkiye'nin de, özellikle eğitim alanında verdiği destekle' Karabağ Savaşı'na çok iyi hazırlanmış olup; 'Tarihi bir destana gebe olan' karşı taarruzunu sürdürmektedir.

ABD ve SOROS'un desteğiyle ve 'Rusya'yı Güneyden Kuşatma Projesi'nin bir hamlesi olarak iktidara gelen Ermenistan yönetimi; şu ana kadar, Rusya'dan beklediği desteği görememiştir. Kardeş ülkemizin kahraman ordusu, umarız ki; işgal altındaki topraklarımızın tamamını geriye alana kadar savaşı sürdürebilir. Savaşın seyrini, önemli oranda, Rusya'nın takınmakta olduğu tavır belirleyecektir. Bu bakımdan; 'Hangi hatta kadar askeri ve siyasi bakımdan nispeten tepkisiz kalabileceği' hayati önem taşımaktadır.

Safralarından büyük oranda arınarak, daha çevik ve güven veren, taarruz kabiliyeti ile savaşma azim ve kararlılığı artan kahraman Türk Ordusu; her zamankinden daha fazla, çok cepheli savaşlara hazır olmak zorundadır. Tarih şahittir ki; 'Büyük milletinin topyekun desteğini arkasında bulduğu sürece', Türk Ordusu'nun yaramayacağı cephe, yenemeyeceği düşman yoktur.

Siyasi hizipleşme ve milletçe ayrışmanın Balkan Savaşları'nda yol açtığı büyük hezimeti çok iyi bilen ve gören Büyük Atatürk; stratejik çıkarları 'Ortak ülküler' olarak belirlemiş ve milletin, bir bütün halinde, bu ülküler etrafında kenetlenmesini hedef olarak belirlemiştir.

Yaşadığımız tecrübeler; bu hedeften uzaklaştığımız ölçüde kaosa, yaklaştığımız ölçüde de huzur ve refaha ulaştığımızı göstermiştir. Önümüzdeki kış ayları; siyasi, ekonomik ve askeri bakımdan öncekilere göre, daha sert geçeceğe benziyor.

Bu tarihi süreçte üzerimize düşen görev; 'Milletin köklü gelenek ve tavırlarından can suyunu alan her menzilde yemyeşil bir baharın koşullarını hazırlamak' olmalıdır.

Unutmayalım ki; karakışa hazır olan bahara güçlü çıkar! Allah devletimizi ve milletimizi korusun, kollasın; kudretimizi daha da berkiterek sürekli kılsın.

Sağlıkla, umutla ve sevdiklerinizle kalın!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap