SON DAKİKA
SON DAKİKA


3 puan Harika, Oyun Umutsuz
24.11.2019

Trabzonspor sakatlıklarla boğuşurken ligde ki başarılı performansını devam ettirmekteydi. Trabzonspor seyrettiğimiz kadarıyla oyunda ki organizasyonları şampiyonluğa oynayan takım hedefinden uzak görüyoruz. Hücum futbolunu benimsemesi gerekir. Rakibine baskı kurarak, oyunu rakip alanda kontrol altına alması gerekir. Bugün Trabzonspor’da ise tam tersi oluyor. Defansta ve orta sahada görev yapan oyuncular kendi kapasitelerini biliyorlar. Defans oyuncularını kapasitelerini bildiklerini biliyorlar. Kendi alanlarında oyunu kabullenerek rakibi durdurmayı hedeflediler. Buda Trabzonspor’a başarı getiriyor. Bu oyuncularımızın sadece duran toplarda, hücumda görünüyor.  Buda Trabzonspor için doğru bir hamle gibi görünüyor. Ama yanlış bir hamle tabi ki az önce belirttiğim gibi şampiyon olmak istiyorsan rakip alanda etkili oynayacaksın. Bu Trabzonspor için ters bir görüntü.

Rakip Ankaragücü ise başarısızlıklarını bildikleri halde rakibinin oyun tarzını da bilmiyordular. Buna karşılık Ankaragücü Trabzonspor’u kendi alanına sıkıştırıp gol üretemeye çalışıyordu. Yetersiz olan oyuncu kadrosu ile Ankaragücü’nün bu oyun şekli zarar veriyordu. Orta sahada oyun sistemlerini bir türlü organize edemiyorlardı. Yaptıkları pas hataları ve bireysel hataları ile rakip Trabzonspor’a kaptırmakta başarılı oldular. Daha 5. Dakikada bu pas hatası ile Shörloth topu kazanıp 40 metre sürerek gol kazandı. Rakip ile karşılaşmadı. 1-0 öne geçti. Oyun şeklinde bir değişiklik yoktu golden sonra. Ankaragücü’nün teknik heyetinde bu durumu göremiyordu veya görmek istemiyordu.

 Birde Trabzonspor’da Nwakaeme ise bu sezon oynadığı kötü oyunu sürdürüyordu. Trabzonspor sanki eksik oynuyordu. Bu oyuncu kenar oyuncusu devamlı oyunun içine girerek bu şekilde oyun planı da yeni ortaya çıktı. Bu oyuncunun içeri girmesinin avantajı bulup performansı artırmaktı teknik heyetin isteği buydu tahminimce Ankaragücü’nün orta sahada üstünlüğü gözümüzden de kaçmıyordu. Pozisyonlarda buldular ama gel gör ki gol bulamıyorlardı. Buda yetersiz oyuncu kadrosu oluşundan kaynaklanıyordu ikinci yarı ise 10 kişi kalan Ankaragücü, 1 kişi eksikliğinden yararlanan Trabzonspor Yusuf’un golü ile 2-0 öne geçti. Trabzonspor 2-0 önde iken defans oyuncularının rahatlığı gözden kaçmadı. Oyun disiplininden koptular. Gelişi güzel oyunu tercih ettiler. Düşünün 10 kişi kalan Ankaragücü bile pozisyon buluyordu. 3. golden sonra ise Trabzonspor’da daha rahat oyun oynaması gerekirken disiplinden kopmalarından dolayı bir türlü oyunda ki dengeyi kuramadılar. Rakip daha istekli ve daha dengeli pozisyonlar buluyordu. Trabzonspor Avrupa’da yok oldu ama Süper Lig’de şansını devam ettiriyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap