SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çok Çok kötü oynadı, bizi duyan olmadı.
17.12.2019

Avrupa’yı düşünmeyen Trabzonspor, Cemil Usta Ligi’nde amacı ve hedefi ne olduğu yönetime ve teknik ekibe sormalı. Bu küçük şehirde dünya markası yaratan Trabzonspor kimliğini de yok saydı. Bu basit grupta aldığı 1 puanla Avrupa’da ki taraftarları da hüsrana uğrattı. Bugün ki müsabakada ki amacı ve hedefinin ne olduğunu da tekrar soruyorum? Trabzonspor tüm oyuncuları ile eksiksiz sahadaydı. Oyunun ilk 45 dakikası iki takımda sistemini oyun disiplini ve az da olsa oyun planları vardı. Bugün 2 takımda oyunu 2’nci bölgede tutarak orta sahada ki oyunda ki başarıya bakıyordu. Trabzonspor’da Mikel ile Sosa ’da rakibine göre daha başarılı görünüyordu. Daha kontrollü oyunları az da oyunu önde tutuyordu.  Orta sahada ki sıkışıklık pas hatalarını da göstermeye başladı.

Trabzonspor hücumda 4 oyuncu ile öne çıkmayı bekliyordu. Denizlispor ise daha çok kenarları kullanmaya çalışıyordu. Trabzonspor iki bekin hücuma çıkması götürüleri ile getirilerinden daha fazla oluyordu. Denizlispor, kenarları kullanarak daha fazla pozisyon üretti ama bir türlü golü bulamadı. Hücumda ki oyunda Oğuz’un kendi kalesine attığı golü ile Trabzonspor 1-0 öne geçme fırsatı buldu. Daha önce Trabzonspor’da gördüğümüz geri çekilme hatası maçta tekrarlanmadı. Buda Trabzonspor’un oyunda ki başarısıydı. Ama oyuncular 2’nci golü bulmak için bir türlü organize olamıyorlardı. Buda 2’nci golü getirmedi. 2’nci yarı Denizlispor sol bek oyuncusunu değişti. Trabzonspor ise aynı kadro ile oyundaydı. Trabzonspor’un oyunda ki mücadele gücü sanki azalır gibiydi.

Denizlispor daha çalışkandı. Çalışkanlığı da devam ediyordu. Trabzonspor’da oyunda bir yavaşlama görünüyordu Denizlispor, Olcay’ın oyundan çıkışı ile forvetini 4’ledi. Hücumu daha çok düşünmeye başladı. Sağ kenardan Rodallega ’nın kafa topu ile oyunu 1-1 yaptı. Trabzonspor’dan tanıdığımız bu golcüyü oyuncuyu elinde tutmaması da bir hata olarak görünüyordu. Trabzonspor’un dengesiz oyunda ki görüntüsü rakibin hücum yapmasını arttırıyordu.  Trabzonspor’da ise dengesiz bir hücum görüntüsü görünüyordu. Orta sahada ki o sıkışıklık yok oldu. Denizlispor’un hücum oyuncularının geniş alanalar bulması hücum kanallarını genişletti. Trabzonspor, hücumda sağ kulvarı daha çok kullanıyordu.

Yusuf’un üretkenliği iyiydi ama bir türlü sonuca ulaşamıyordu. Buda seyircide tepkiye neden oldu. Seyirci isteği ile oyuncu değişikliği oldu. Yusuf çıktı bir de Ekuban ile Abdulkadir oyuna dahil oldu. Bu değişiklik yapmacık da olsa Trabzonspor seyircisinin de desteği ile hücumu arttırıyordu. Oyun kontrolden çıkıyordu. Trabzonspor’un kontra ataklarına geri ve orta sahadan dönüş gelmiyordu. Denizlispor oyuncuları orta sahayı daha iyi kullanıyordu. Bu topa sahip olma avantajını, Trabzonspor yönetiminin 100 bin Euro daha vermeyerek elinde tutmadığı Rodallega ile öne geçti Bugün eski Trabzonsporlu Mustafa ve Zeki de biz buyuz dediler.

Birde teknik heyet Nwakaeme’nin nasıl görmüyor. Birde Shorlot var gol attı mı iyi bir futbolcu atamadı mı taraftarının gözünde bir hiç. Öncellikle oyuncunun özelliklerine bakmalı. Santraforda oynayan oyuncunun özellikleri neler olmalı, bunlar araştırılmalı. Daha geniş bir analiz vereyim bugün ki oynanan futbolda görünen şu, rakibi durdurmak, mücadele etmek takıma avantaj sağlıyor yoksa rakip üstüne geliyor ve gol atmak için şans bulabiliyor. Geniş alanlar ortaya çıkıyor, güçlü oyuncuların varsa öne geçersin. Kazandığımız oyunları iyi izlersek, eksik futbolcular ile savunma yapıp öne geçmeyi de biliyordu. Futbol bu değil hücum yaparken savunmada bırakılmamalı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap