SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dün neyse bugün de öyle
5.03.2021

Fenerbahçe mağlubiyeti Trabzonspor’da hayal kırıklığı yarattı. Tüm taraftarı üzdü.

Bugün iki takım da oyunu ikinci bölgede karşıladı. Trabzonspor, oyuncuların daha istekli ve daha mücadeleci oldukları gözüküyordu. Rakip Kasımpaşa, oyunu kendi sahasında organize edip hücumu düşünüyordu. Trabzonspor ise rakibini oyun kurdurmamak için rakip alanda baskı yapıyordu. Bu baskı rakibinin hem iyi oynamasını engellemek hem de gol atmak içindi. Nitekim bu baskı sonuç verdi.

23’üncü dakikada hayal gerçek oldu. Rakip topu bize kaptırdı. Topu alan Djaniny’nin aynı oyuncunun yere düşmesiyle kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bencil bir vuruş yapan Djaniny, durumu 1-0 yaptı. Gol olmayacak şutun, kalecinin bacak arasından geçip gol olması Trabzonspor için bir şanstı. Rakip Kasımpaşa oyuncuların yetersiz ve tecrübesiz oluşu Trabzonspor’a avantaj sağladı. Bordo mavili ekipteki oyuncuların düşük performansını artıya geçirdi.

İki takımın ikinci yarıdaki oyun tarzları da aynı şekilde devam ediyordu. Trabzonspor’un yine oyun mantalitesi değişmemişti. Ama gel gör ki Trabzonspor’un taktiksel bir oyun planı var mıydı, onu da ben göremedim. Dün başarılı gördüğümüz Avcı’nın defans kurgusu bugünkü Trabzonspor’u koruyor. Ama Avcı’nın bir de avantajı rakip alanda baskı kurmak ama bu baskı da bir türlü organize olmuyor. Bu da bizim için bir handikap oluyor. Avcı artık takımın oyuncularının başarabilecek olduğu oyunu iyi seçmeli, bu oyuncuların kapasitesi bu kadar deyip, kabullenmemeli.

Bugün Trabzonspor belki Anadolu takımlarından bir veya iki gömlek üstün oyun sergiliyor. Ama bugün biz taraftar olarak bu oyunu hala benimseyemedik, alkışlayamadık. Trabzonspor’u daha istekli, daha taktiksel oyun sergilemesini istiyor, kaliteli oyuncuların daha iyi işler yapmasını bekliyoruz.

Bugün Trabzonspor’un oyuncu kadrosu bence yeniden yapılanmalı. Gelecek sezon kaleci Uğurcan’ı iyi pazarlamamız gerekir ki iyi bir organizasyonla Trabzonspor geleceğini aydınlatalım. Trabzonspor’u seyrederken hop oturup hop kalkıyoruz. Yorulduk artık rahat maç seyretmek arzu ve isteğimizdir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap