SON DAKİKA
SON DAKİKA


Forvetsiz bu kadar
18.04.2021

Trabzonspor’un, ilk 15 dakikalık bölümünde oynadığı oyun bizi mutlu etmedi. Oyun tamamen Hatayspor’un kontrolündeydi. Pas alışverişleri sahayı tam olarak kullanmayı biliyordular. Trabzonspor buna karşılık oyunda rakibiyle mücadele etme gayreti içerisindeydi. Derler ya atamana atarlar pozisyonu ile beraber Trabzonspor beklenmedik bir anda Djaniny’in bireysel gayreti ile irlikte 1-0 öne geçti. Bu Trabzonspor’un şansıydı. Trabzonspor öne geçtikten sonra da oyunun kontrolünü ele alamadı. Sadece duran toplarla gol arıyordu. Bir diğer taraf ise her zaman söylüyoruz, yine hatırlatmakta fayda var; Trabzonspor santforsuz oynadığı için gol pozisyonu üretmekte de gol bulmakta da sıkıntı yaşıyor. Djaniny bu oyun sistemi ile gol atması şansa kalıyor. Buna bir önelem almak gerekir.

Bir santrforun bu kadar kenarlara gitmesi oyun mantalitesini bozuyor. Belki teknik ekip ona bu görevi veriyor ama bence bu yanlış bir tercih. Hatayspor ise oyun kontrolünü elinde tuttuğu halde santrforlarının eksiliği yüzünden sonuca gidemiyordular. Hatayspor’un sert oyunu maçın keyfini de kaçırıyordu. Hakem oyunu sürekli durdurmakla oyun zevkimizi de kaçırıyordu. Hakemin sert müdahalelere göz yumması Trabzonspor’u az da olsa yıldırdı. İkinci yarı Trabzonspor oyunda kontrolü ele alarak pozisyon üretmekte ilk yarıda yapamadıklarını yapmaya çalışıyordu. Fakat oyuncu kalitesinin düşüklüğü, Nwakeme’nin düşük performansı, Trabzonspor’un hücum organizasyonlarının önüne geçiyordu. Ekuban’ın olmayışı hücumda fiziksel eksiklik yaratıyordu. Hatayspor’un defanstaki eksikliklerinden Trabzonspor yararlanamıyordu. Bu tip maçlarda kötü oynadığımızda bile sonuca gidebiliyorduk. Djaniny santrforda mı kenarda mı oynuyor anlaşılması zor. Golü kim atacak Trabzonspor’da? Santrfor kenarlara deplase olabilir ama kısa mesafede. Son anlarda Hatayspor hakemin desteğiyle kazandığı penaltı vuruşuyla eşitliği sağladı. Trabzonspor’da kadro kalitesinin eksiklği ve kulübede oyuna etki edecek bir oyuncu olmayışı teknik direktör Abdullah Avcı’yı etkiliyordu. Gelecek sezon Abdullah Hoca’nın iyi bir planlamayla takımı başarıya ulaştıracağına inancımız sürüyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap