SON DAKİKA
SON DAKİKA


Futbol böyle bir şey
11.11.2019

Oyunun ilk 35 dakikasında oynanan oyunda, takımın kaleye şut atmadığını gördük. Alanyaspor gol üretmek için çeşitli pozisyonlar üretmeye çalışıyordu. Tabi ki gol atmak için. Trabzonspor ise belki tarihinde yaşamadığı olayları yaşamaya başladı. Kendi seyircisinin önünde gol yememek için sadece mücadele ediyordu. Yani kalesini koruyordu. Alanyaspor ’un oyun planı ise kenarları kullanmaktı. Trabzonspor ise bu pozisyonları durdurmak için mücadelesini sürdürüyordu. Alanyaspor defansını aşamıyordu. Oyunun 24. dakikasında oyundan atılan Abdulkadir, bence Trabzonspor’a kar getirdi. Neden mi? Seyirci patlama yaptı. Hakeme hata yapma imkânı bırakmadı. Alanyaspor bu oyunu Trabzonspor’a karşı kazanmak için Trabzonspor’u kendi sahasına hapsettirdi. Trabzonspor hücum yapmaya bile çare arıyordu. Anlı şanlı santraforumuz Sörloth kenara çekildi. Ballı şanlı sol açığımız Nwakaeme santrafora getirildi. Ne hikmetse oyun böyle bir oyuna çevrildi. Bu oyun planı nasıl gerçekleştirildi anlamaya çalışıyorum. İnanın Trabzonspor ilk yarıda rakip takıma bir şut bile atamadı. Bir hatırlatma da yapmak istiyorum. Arkam da oturan taraftar Belgin Hanım bir cümle kullandı bunu da söylemek istiyorum. “Ağlanacak halimize gülüyoruz” bu da çok dikkatimi çekti. Trabzonspor’un yönetenlerinden daha çok kazanmayı isteyen tribünde ki taraftardı.

İkinci yarı her iki takımda sahaya aynı 11 ile başladı. İlk yarıda oyunda hiçbir değişiklik olmadı. Senaryoda aynıydı. Alanyaspor sahayı tam olarak kullanmaya devam ediyordu. Trabzonspor ise sahada 10 kişi ile kendi alanına daha da sıkıştı kaldı. Trabzonspor’un gol atması duran toplara kalmıştı. Golü de böyle buldu. Trabzonspor 1-0 öne geçti. Taraftar desteği ve enerjisi ile daha da kapandı. Her halde tüm tribün dua ediyordu. Dualarımız kabul olmuş olacaktı ki Alanyaspor gol bulamadı. Dedim ya gol atmak için yine duran topa ihtiyacımız vardı. Teknik kadronun da oyun planı buydu herhalde. Yine o anda bir korner atışı daha geldi. Yanımda ki arkadaşıma bir penaltı daha geliyor dedim ki bir penaltı daha kazandık. Yine seyirci panikteydi. Taraftarın korkusu oldu. Gol elimizden kaçtı. Tabi ki Trabzonsporlu olarak galibiyete seviniyorduk. Şu endişemi de dile getirmek istiyorum.  Bu denli endişeli ve aciz bir durumda Trabzonspor, hiç böyle görmemiştim. Teknik patron Ünal Hoca bazı şeyleri söyleyemiyorum diyor. Neden korktuğunu anlayamadım. Herhalde yapılan transferlerden bahsedecek. Edemediği sürece de Trabzonspor’u endişeye sürükleyecek.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap