SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi oynadık ama kaybettik
22.04.2021

İlk 20 dakikalık bölümünde iki takım da oyunda bir türlü üstünlüğü yakalayamadı. Sadece oyun disiplini uygulamaya ve hata yapmamaya çalışıyordular. Bu denli oyunda iki takım da hücum üstünlüğünü eline geçiremedi. Trabzonspor, ilk pozisyonunu Bakasetas’ın akıl dolu sürpriz çıkışıyla yakaladı. Gel gör ki Bakasetas’ın ağır oluşu, pozisyonu olumsuz sonuçlandırdı. Zaman ilerledikçe Trabzonspor’un oyuna daha konsantre ve daha diri olduğunu izledik. Yine de Trabzonspor hücum üstünlüğünü bir türlü yakalamıyordu. Oyun eksikliği ne kadar güçsüz görünse de Trabzonspor’un gücünü yine yakalayabilecek tek oyuncu Nwakaeme idi. Djaniny ve Ekuban bir türlü istediklerini sahaya yansıtamadı. Bu üçlüye orta sahadan destek olmayınca ilerideki üçlü pozisyon üretmekte zorlandı. Hal böyle olunca gol de gelmedi.

Şu da bir gerçek ki Trabzonspor, Galatasaray’a karşı daha istekli ve daha iyi bir oyun ortaya koyuyordu. Trabzonspor, oyunu kaleden başlamayı bir türlü beceremiyor, Uğurcan’ın uzun toplarıyla oyuna başlıyordu. Galatasaray ise oyunu kaleden başlamayı arzu ediyordu ve devamlı bu istekle oynuyordu. Trabzonspor’un rakibini oynatmamak için baskı kurması lazımdı. Bunu bir türlü iyi organize edemedi. Galatasaray’ın bu kadar kötü oluşunun avantajını bir türlü lehine çeviremedi.

Düşünün aranan gol 75’de geldi. Bu dakikada atılan gole bakın. Trabzonspor, on sekiz üzerinde topla buluşan Edgar’ın golüyle öne geçiyordu. Trabzonspor, golden sonra yine oyuna bir türlü adapte olup oyundaki üstünlüğünü sürdürmekte zorlanıyordu. Burada bana göre eksiklik, Trabzonspor’da oyuna giren oyuncuların oyuna bir türlü katkı sağlayamamasıydı.

Burada Abdullah Avcı’ya bu soruyu da sormak lazım; Acaba oyuna giren oyuncuların amacı hedefi neydi? Oyna giren oyuncu, çıkan oyuncuyu devamlı aratıyordu. Çünkü forvet oyuncuların birinci görevi defans organizasyonudur. Rakibini oynatmamak, baskı kurmak, oyuna sokmamak gibi özellikleri vardır. Trabzonspor golü kazandıktan sonra oyuna giren oyuncuların bu görevini yapamamaları, Galatasaray’ın defanstan oyun kurmasını rahatlatıyordu.

Trabzonspor, 90+6’ncı dakikadaki gole engel olamadı. Golde kaleci Uğurcan’ın büyük hatası gözle görünüyordu. Galatasaray, Uğurcan gibi bir kalecinin bu denli hatasını affetmedi. Trabzonspor derbide kazanacağı maçı, oyuna giren oyuncuların defans yapamamaları ve kalecinin bireysel hatasıyla 1 puanla tamamladı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap